Den senaste veckan har jag haft svårt att sova, både p.g.a. den gipsade armen och på grund av ”vanliga” insomningsproblem.

Den gipsade armen gör att jag har svårt att ligga bekvämt när jag ska sova. Armen värker hur jag än ligger. Jag har haft så pass ont att jag tagit värktabletterna med morfin i för att kunna sova ordentligt. Tidigare har jag haft problem med illamående när jag tagit dem. Jag har dock märkt att om jag äter ordentligt innan jag tar tabletterna så verkar jag klara mig undan illamåendet.

De ”vanliga” insomningsproblemen innebär att jag vaknar med ett ryck ungefär 45 minuter efter att jag somnat (trots både Theralen och Zolpidem).theralen_a Jag vaknar med bultande hjärtat och är rädd och orolig för nåt (oklart vad). Efter det är jag klarvaken och när jag väl somnar om så blir det en ytlig och ryckig sömn. Medan jag ligger vaken och inte kan somna så blir det ofta att jag ”självmedicinerar” genom att äta. Jag blir lugnare när jag äter (tror det beror på att endorfiner utsöndras när man äter) men efter ett tag får jag nästan alltid dåligt samvete för att jag okynnesätit.

Idag har jag en så kallad ”ledig” dag. Jag ska bara ta det lugnt och göra ingenting. Att göra ”ingenting” är svårt.vaga_vila_a Jag inser att idag innebar ”ingenting” att promenera och blogga för att sedan kunna ”belöna” mig själv med att slappa framför en film.

Jag har promenerat och bloggat (men även strulat och fnulat), av själva ”belöningen” blev mycket lite kvar. Jag ska sätta på en film nu (Tinker, tailor, soldier spy)tinker_tailor_soldier_a men jag vet att så här dags (efter 16) blir det mest att jag sitter och ”laddar” inför att min fru ska komma hem med femåringen (7-åringen är hos mormor och morfar).

Jag tycker det låter hemskt att jag ska behöva ”ladda” inför att umgås med min familj. Tyvärr är det så. Just nu stressar det mesta mig och jag har ett stort behov av tid att bara vara hemma och vara på.

Apropå tid att bara vara – jag funderar på om jag ska sluta med praktiken på caféetkanelbulle_a på CLAVIS. Praktiken som sådan innebär inte en jättestor stress. Problemet är att jag nu har praktik tre dagar i veckan och även om det bara är ett par timmar varje gång så känns varje praktiktillfälle som ett heldagsprojekt p.g.a. restiden till och från Halmstad. Med praktik tre dagar i veckan är det bara två ”lediga” dagar kvar. På nåt sätt verkar det alltid dyka upp oplanerade aktiviteter som gör att jag måste iväg åtminstone en av de lediga dagarna. Jag känner att jag inte riktigt hinner andas och återhämta mig på en dag i veckan.

Lördag-söndag är inga vilodagar för mig. Med ungarna hemma är det en massa stök och stoj som gör att jag inte kan slappna av. Jag känner att jag behöver mina vilodagar under arbetsveckan. Vi får se hur det blir med caféet.

Jag har idag fått en kommentar om att jag i inlägget om Gekås och Ullared (Den godaste glassen, 11 april) var nedlåtande mot människor som handlar på Gekås. Uppfattas det jag skrivit så, har jag formulerat mig dåligt. Det jag ville ha sagt var bara att hela ”Ullaredskonceptet” inte passar mig. Det är för mycket folk, för stort, för intensivt och för stressande. Att nån handlar på Gekås gör inte dem till sämre människor men jag trivs inte där och skulle aldrig åka dit om det inte vore för att det gjorde min fru glad att jag följde med.

Jag tycker dock att man måste kunna få le åt att konceptet Ullared blivit så stort. Så många affärer, så många varor, så mycket pengar, sån trängsel och stundtals så långa köer./Johan

 

 

Var vänlig följ och gilla: