De senaste dagarna har jag inte alls mått bra och orsaken är nog valet i USA, fåren och november. Det amerikanska valet har verkligen blivit onödigt spännande och eftersom jag tyvärr blivit väldigt engagerad i det så har gårdagen och idag varit riktigt jobbiga. Oredan i USA kommer säkert att fortsätta veckan ut så det ser motigt ut för mig. Jag försöker att inte kolla nyheter och valresultat mer än ett par gånger om dagen men jag har svårt att inte ”svänga förbi” CNN och Fox oftare än så.

Fåren skapar också oreda i mitt liv eftersom slakten närmar sig och vi inte har fått in tillräckligt med beställningar på kött. Som det ser ut nu så måste vi köpa en frys till om vi ska få plats med allt kött efter slakten. Tanken med att slakta och sälja kött var inte att tjäna grova pengar men vi hade ju hoppats att inte gå back på det och så ser det ut nu.

November, vad ska jag säga om den månaden….? För jävla mörk och dyster.

Nåt kul har i varje fall hänt de senaste dagarna – jag har upptäckt att Eniro har gamla flygfoton (perioden 1955-67) i sin karttjänst. Jag letade upp fotona för vår gård med omgivningar och det var spännande att jämföra med de aktuella fotona. De första paren flygfoton nedan är på området i stort och då syns att det på 60-talet inte fanns nån direkt väg till Getinge utan man var tvungen att ta sig dit via Rävinge. Det syns också att markerna var öppnare på 60-talet. Det moderna flygfotot är inte pinfärskt så årets röjningar i skog och mark syns inte på det, riktigt så igenväxt som det ser ut att vara är det inte längre. Klicka på fotona så blir de större.På närbilderna nedan ser man att grannens villa inte var byggd på 60-talet utan där låg då gårdens undantag (d.v.s. dit den äldre generationen förväntades flytta när den yngre tog över driften av gården). Undantaget ska ha brunnit ner i början av 70-talet och efter det byggde man villan som står där nu. Nåt annat som brunnit här är byggnaden där fårhuset står nu. Enligt uppgift slog blixten ner där ca 1965 och resulterade i att byggnaden (då ett svinhus och en såg) gick upp i lågor. På det gamla flygfoto så ser det ut som att byggnaden är nerbrunnen och det borde datera fotot ganska väl.

Var vänlig följ och gilla: