Igår gick luften ur mig fullständigt och jag var fruktansvärt trött, trodde jag höll på att bli sjuk för det kliade i halsen på mig men idag är kliet borta så det faktum att jag vilade en stor del av gårdagen hjälpte nog. Vilandet skedde huvudsakligen på soffan i vardagsrummet och initialt hade jag sällskap av Betty, sen var båda hundarna där innan Betty klev ner och la sig på golvet jämte mig.Sigge kom inte till soffan för att vila utan för att busa men efter en stund lugnade han ner sig och somnade. Han sov djupt, vände och vred på sig och stundtals snarkade han ganska friskt.

Ett problem med som uppstår när jag vilar på dagen som igår, och idag, är att när jag slappnar av ordentligt så börjar det rycka i benen och då är det svårt att vara avslappnad eller att somna. Eftersom min kvällsdos av medicinen mot benryckningarna är så hög kan jag inte ta nån medicin på dagen, då överstiger jag maxdosen och riskerar biverkningar (t.ex. att effekten av medicinen försvinner eller till och med att ryckningarna förvärras).

 

När jag inte vilade på soffan så satt jag en hel del framför datorn, slösurfade och rotade runt i datorn på jakt efter filmsnuttar på när fåren stångas (hade fått en idé om vad jag skulle använda en sån film till). Jag hittade inga stångningsfilmer men jag hittade gamla foton jag glömt, till exempel på hustrun och en kompis till häst vintern 2006, som synes hade de vår första hund, Guinness, med sig när de red i snön. Jag hittade också bilder på stallet innan vi renoverade det. Jag har letat efter såna tidigare utan att hitta några så det fyndet gladde mig verkligen. Nedan så visar jag några av de gamla fotona kombinerade med nya bilder tagna på ungefär samma ställe idag. Klickbara foton. Bilen nedan ägs av Mattias, 42 år.Det var inte han som körde när jag tog kortet, det gjorde Mattias son Tim, 16 år. Strax innan kortet togs hade Tim kört ut framför mig trots att han hade väjningsplikt, han såg nog inte mig för när han upptäckte en bil bakom sig svängde han kraftigt vänster, d.v.s. över i andra körbanan där han nästan krockade med en mötande bil. Han väjde dock tillbaka till rätt sida av vägen och la sig sen som inför en vänstersväng i den annalkande rondellen. Jag la mig så att jag skulle kunna passera Tim på högersidan eftersom jag skulle svänga åt det hållet. Då vinglade Tim ut åt höger, som om han bestämt sig för att svänga dit och inte åt vänster, ångrade sig sen och kastade sig tillbaka till vänster. Jag tutade ilsket på Tim och följde efter honom ett par hundra meter innan han stannade sin förvuxna lådbil. Jag klev ur och gick fram till Tim och berättade vad jag tyckte om hans körning, sen satte jag mig bakom ratten på min bil och körde hem. Jag vet inte vad Tim gjorde då men förmodligen åkte han hem och bytte kalsonger, det såg ut som att han skulle behöva det. Ps – Den förklaring till körningen jag fick var att han försökte ta av pappret på en glasstrut medan han körde……

 

Det har blåst som fan de senaste dagarna och då blir Sigge väldigt jobbig att gå i koppel med. Han hoppar, studsar och kampar med kopplet när vinden tar i. Jag lät honom springa av sig i en av hagarna och han for som ett streck över gräset. Han busade en del med Betty också och hon verkar tycka det är ok så länge han inte försöker hoppa över henne, det gillar hon inte alls! Klickbara foton.Sigge fick inte bara springa fritt utan jag körde även lite inkallning med honom, det gick bra men ibland glömde han att väja och sprang rakt på mig. Efter att han sprungit lös så skulle Sigge, som vanligt, ner i ett dike på vägen hem.

 

Var vänlig följ och gilla: