Jag har försökt att få 16-åringen att ta, och skicka hem, lite foton där han själv figurerar så att vi inte bara får se opersonliga bilder från Paris men han är dålig på det. På hans skolas FB-sida så hittade jag dock två foton där han är synlig. Det ena är från båtturen på Seine för nån vecka sen och det andra är ett gruppfoto på Svenska skolans gymnasielever.Hustrun kom hem från Norge i fredags och eftersom tågen från Kastrup inte gick längre än till Helsingborg då så åkte jag ner och hämtade henne där. I slutet på 90-talet så bodde vi inte så långt från Helsingborg och 2005-2007 var jag där i tjänsten ganska ofta men nu var det länge sen jag besökte pärlan vid sundet. Jag lyckades dock orientera mig in till stationen men väl där upptäckte jag att de höll på med vägarbeten så jag körde fel. När jag väl lyckades ta mig in till stationen märkte jag att polisen (två bilar) höll på med nån kontroll på parkering där jag tänkt ställa mig så jag ”cirkulerade” istället.

 

Jag såg i mitt FB-flöde att Lidingöloppet gick av stapeln i går och när jag kollade resultatlistorna så kunde jag återigen konstatera att svensk långdistanslöpning är ännu sämre nu än när jag var aktiv. Jag gjorde min bästa tid på Lidingö 1992 (1.49.16) och då blev jag 61:a, igår hade den tiden räckt till en 22:a plats. Igår hade den klubb jag tävlat mest för, Enhörna IF, inte en enda löpare under två timmar, anmärkningsvärt för en klubb som en gång i tiden var bäst i Sverige på långskubbning. Klubben jag sprang Lidingöloppet för 1992, Linköpings GIF, imponerade dock genom att ha en dam i mål klart under två timmar (1.54.25) – hon vann damklassen (hittade inga herrar från klubben).

 

När jag går med hundarna så brukar jag alltid se rovfåglar, oftast glador men ibland även tornfalk, kärrhök eller ormvråk. I morse så såg det länge ut som att jag skulle kamma noll på rovfågelfronten men så på slutet dök det upp två glador (kanske samma individ men sedd på två platser). Under eftermiddagspromenaden hade jag sällskap av 14-åringen och då såg vi en ormvråk hyfsat nära samt en glada på långt håll.Nåt annat flygande jag såg i eftermiddags var fjärilar, humlor och bin – de trängdes i hustruns asterrabatt. De fjärilar jag såg var vinbärsfuks, nässelfjäril, amiral och kålfjäril. Vinbärsfuksen ser vi inte så ofta här, färgen på det första fotot är lite missvisande eftersom den är mer gul i verkligheten, som i den andra bilden.

Vinbärsfuks

KålfjärilNässelfjäril

Amiral

Var vänlig följ och gilla: