Val i USA

Idag är det val i USA och jag gör mitt bästa för att undvika all medierapportering om det, en uppgift som inte är helt lätt… När jag går upp i morgon bitti så hoppas jag att valet är klappat och klart och en segrare utropad. Förmodligen kommer så inte att vara fallet, ser Trump ut att förlora kommer han gissningsvis bestrida resultatet och konstra, är det jämnt så måste de ju vänta in räkningen av poströsterna vilket tydligen kan ta flera dagar.

Som jag nämnt tidigare så hoppas jag på Biden men tror att Trump lyckas ta hem det även den här gången. Han kommer säkert inte få flest röster men han kommer förmodligen att vinna vågmästarstaterna. För mig, och de flesta jag känner, förefaller det obegripligt att mannen med hälsporrarna har det stöd han faktiskt har. Den spontana slutsatsen är att en väldig massa amerikaner är väldigt korkade men sanningen är nog mer komplicerad än så. Även om Rally i P3s låt ”Folk är idioter” är en av mina favoriter så tror jag faktiskt att huvuddelen av mänskligheten inte idioter utan väldigt logiska människor. Problemet är bara att jag inte har tillräckligt med fantasi och vidsynthet för att förstå logiken och värderingarna bakom deras agerande.

Förlorar Trump trots allt valet så ska jag fira genom att ge mig på att titta igenom teveserien ”Vita huset” igen. Jag brukar titta på den en gång om året men de senaste åren har vetskapen om att Donald Trump huserar i Ovala rummet gjort att tittandet skavt lite.

Det är ju inte bara presidentval i USA utan det är även ett senatsval. I dagsläget har Republikanerna en liten majoritet men den är inte större än att Demokraterna har en sportslig chans att vinna tillbaka Senaten med lite flax. En senat med en Demokratisk majoritet skulle kunna sätta käppar i hjulet för Trump om han vinner men mycket talar väl för att om Trump vinner valet så tar Republikanerna även hem senatsvalet.   

Nog om valen i USA. Idag sprang jag en mil för första gången på många, många år. Jag har ju sakta trappat upp min löpning och i och med novembers början så är det tänkt att veckodosen ska bestå av ett pass på 10 km, ett på 7,5 km och så en femma också.Dagens löpning gick på det stora hela bra, lite stel i höger lår på slutet. Det var strax över tio grader när jag stack iväg så det blev shorts men det kändes som mina bara ben fick en del blickar när jag sprang genom byn.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/val-i-usa/
Twitter
INSTAGRAM