I morse så upptäckte jag nån slags larver i gräsmattan. Det var massvis av dem på en specifik fläck, det såg riktigt äckligt ut eftersom de rörde sig hela tiden. Jag har ingen aning om vad de ska bli för nåt men jag hoppas att vi inte har fler kolonier i gräsmattan för efter att fåglarna käkat upp dem under dagen så är det en stor fläck i gräset. Finns det fler larvkolonier så kommer gräsmattan bli fläckig.

Ett enskilt kryp fick jag också fokus på idag när jag körde till Getinge för att lämna en bok på biblioteket. Under färden noterade jag att det satt en fluga i resterna av ett spindelnät på den vänstra backspegeln. Trots att jag körde 80 så brast inte nätet utan flugan satt kvar. Riktigt starka trådar.

Idag var sotaren här och sotade vedpannan. Jag tycker alltid att det är nervöst att ha han, eller hon, på besök eftersom jag är orolig att nåt kostsamt problem ska uppdagas. Det känns lite bättre sen vi fick nya sotare för nåt år sen. De tidigare, Halmstad sotningsväsende, verkade ha gått samma DDR-inspirerade kurs i kundbemötande som postens personal fick på den tiden det fanns postkontor.

Vi fick nya sotare genom att Halmstad sotningsväsende förlorade en kommunal upphandling. Den förlusten tog de inte väl utan drog igång en kampanj för att få folk att välja bort det vinnande företaget och fortsätta med Halmstad sotningsväsende. Sista gångerna de var här och sotade hade de färdigifyllda blanketter med sig som de ville att jag skulle skriva under. Det kändes nästan hotfullt när de langade fram blanketten och ville ha min underskrift. Jag var inte nöjd med dem så jag skrev inte under även fast sotaren blängde på mig.

I går kväll mejlade jag flera guld- och silversmeder om mitt tilltänkta nässmycke och idag har jag fått respons från två. En har lämnat pris och en ska göra det, båda två finns i Falkenberg. Smederna i Halmstad verkar inte vara intresserade. Det är kul att det verkar gå att genomföra idén men jag blir uppjagad och superstressad av att först mejla ut förfrågningarna och sen gå och vänta på svar samt till sist korrespondera med dem som svarat. Min kreativitet vill mer än mitt psyke kan hantera.

Var vänlig följ och gilla: