Min tandvärk blev stadigt värre under helgen, smärtan var obehagligt lik den jag kände efter att ha fåttbrogatan_gatubild_tandlakare_gyllenback_2_text en infektion som följd av den rotspetsoperation jag gjorde förra året. I morse så ringde jag därför min tandläkare och frågade om det inte gick att skaka fram en akuttid till mig, jag ville inte vänta tills i morgon eftermiddag. Hon offrade sin lunch så halv ett blev jag undersökt, resultatet var föga upplyftande. Det finns en infektion under tanden som de tagit rotspetsen på så jag fick en akutremiss till käkkirurgen på sjukhuset. I väntan på att de har tid för mig (oklart när det blir) så är det antibiotika och smärtstillande som gäller. Det kirurgerna tabletter_antibiotika_paracetamol_ibuprofenkommer att göra är att öppna upp och se om de kan ta bort det som är infekterat, eventuellt blir de tvungna att ta bort hela tanden eftersom infektionen tydligen har sitt ursprung i tandroten. Tur i oturen är att det i varje fall är tanden längst in som är drabbad, skulle den ryka så blir det ingen glugg som absolut måste täppas till med ett implantat. Det var det där med psykisk sjukdom och dåliga tänder…..

Hustrun och barnen har tillsammans med helgens gäster varit på Liseberg idag. De är ännu inte hemkomna men de rapporter jag fått under dagen indikerar att de haft en betydligt bättre dag än vad jag haft.johan_20160620_halvfigur

Dagar som den här så är det bra att känna sig snyggt och propert klädd. Det jag har på mig blir min rustning som håller mig uppe. Dagens rustning bestod av en kavaj av okänt märke, chinos, blå skjorta med dubbel manschett och en väst. På huvudet satt min ”porkie-pie”-hatt. Just det, jag höll på att glömma slipsen, min enda polyesterslips, en trotjänare som KappAhl tillverkat nån gång i tidernas begynnelse.johan_slips_polyester_kapp_ahlNär jag kom hem från tandläkaren och praktiken och kollade till Pirana så hade hon tagit av sig både grimma och munkorg. Jag tyckte hon stod och vilade lite konstigt med vänster bakben så jag tog in henne för säkerhets skull. Hon såg ut att gå obehindrat när jag tog in henne men hustrun får titta till henne senare i kväll.pirana_vilar_konstigtPå fotofronten så lyckades jag idag åstadkomma två hyfsade bilder på kycklingarna. Tillsammans med sin vanliga frukost så fick de en skål med gamla makaroner och de blev alldeles till sig. Det blev också en tidig och suddig morgonbild på skatungar som höll på och tjattrade i trädgården vid femtiden.kycklingar_20160620_2kycklingar_20160620_1skatungar_busarJag har sett att skatorna försöker ta sig in i hönshuset för att stjäla ägg och mat så jag borde försöka decimera deras antal lite. Vet inte om luftgeväret är för klent? Ett år så lyckades jag stänga in en skata i hönshuset och dräpa den där, upphängd i en trädgren så höll den sen kompisarna borta ett tag i varje fall.

Var vänlig följ och gilla: