Planen för dagen var att testa min skadade skinka med lite skogsarbete… Det var ju det som orsakade skadan men en granne skulle komma över med traktor och en skogskärra och vi tänkte plocka ner ett träd som i somras blåste ner över elstaketet. Jag var rätt skärrad inför det hela, inte för skinkan utan för att jag skulle behöva skogsarbeta tillsammans med nån som vet hur det går till, jag är fortfarande en amatör på området. Det blev dock inget arbete gjort för när grannen kopplade ihop kärran med traktorn så märkte han att ett rör läckte olja och det var inget som kunde fixas på studs. Planen är att göra ett nytt försök nästa vecka.

När motorsågandet ställdes in så fick jag tid över och den la jag på att förstora en väst som blivit för trång. Det är konstigt att plagg som bara hänger i klädkammaren kan krympa men det händer gång på gång …..

Igår blev jag klar med ett annat syprojekt, längningen av ärmarna på mitt senaste kavajköp. Jag köpte den på Kupan för några veckor sen och är väldigt förtjust i mönstret, orange rutor på blå botten. När jag köpte den så missade jag att tyget var vävt av ett av mina favoritväverier – Moon i Yorkshire. De väver kvalitetstyger och är Storbritanniens sista väveri där alla processer sker under ett och samma tak – från råull till färdigt tyg. Fabriken har legat på samma plats i Guiseley, Yorkshire, sen 1868.

När det gäller kavajen så roade jag mig också med att sy om alla knappar och fästa dem med orange sytråd på napolitanskt vis, Zampa di gallina (betyder kycklingfot och jag tror ni förstår varför). Jag tänkte inviga kavajen när jag åker till Falkenberg i morgon och hämtar mitt nya nässmycke.

Till sist ett foto på Sigge (klickbart).

Var vänlig följ och gilla: