I fredagskväll blev jag plötsligt rejält förkyld. Tidigare i veckan hade jag lite influensakänningar men de försvann och jag trodde jag var frisk men i fredags så smällde det till när jag satt med pipan ute på ”kontoret” i den gamla drängkammaren (säsongspremiär). Jag hade känt mig lite täppt tidigare under kvällen men när jag rökte slog det till på riktigt. På bara 30 minuter blev jag kanontäppt i näsan och fick huvudet fullt av bomull. Det tog helt bort nöjet i att röka pipa så jag avbröt och gick in och la mig för natten istället. Förkylningen har mig fortfarande i sitt grepp även om jag utmanat den genom att kratta lite kastanjer men förkylningen har vunnit och jag har gått in och vilat.

Jag skulle ju kunna sätta pojkarna på att kratta kastanjer men i det fallet är själv bäste dräng. Killarna har krattat kastanjer tidigare men resultatet blir att de krattar mer grus än kastanjer. De tar i för mycket och är inte tillräckligt lätta på handen så istället för att lägga tid på att instruera dem så gör jag det själv. På sikt vore det väl smartare att lära dem kratta på rätt sätt men vi tar det nästa år.

Vi har nu provsmakat årets äppelmust. Vi gjorde en parallellprovning med förra årets och färgen skiljde mer än smaken. Årets must ser blek ut men den smakar riktigt gott, fyllig och söt. Jag ska försöka få iväg en andra omgång äpplen till musteriet nästa vecka.

Till sist gårdagens solnedgång och några fjärilar. Fjärilarna blir större om ni klickar på dem.

Var vänlig följ och gilla: