När vi släppte ihop hästarna igår så filmade jag lite, det blev både hästar och glador. Jag orkade inte lägga upp filmerna igår så de kommer här istället. Hästfilmen talar för sig själv men den på gladorna kan behöva lite förklaring. Vid 17-tiden de senaste dagarna så har det samlats stora flockar av glador som cirklat ovanför vår skog. Jag såg tio stycken i måndags och i går tror jag att vi räknade till tolv. Det brukar vara mycket glador häromkring på hösten men jag har aldrig sett så här många på en gång.

I morse så var jag till sjukgymnasten med mina ömma knän (som blivit mycket bättre av Naproxen). artros_kna_aHon lyssnade, klämde, kände, böjde och drog och sa sen att det med väldigt stor sannolikhet är artros (som har nåt med dålig broskbildning i lederna att göra). Artros känns som en +70-åkomma men det är väl bara att acceptera läget. Hon sa dock att bästa medicinen var aktivitet och träning så jag kan köra på som förut, lite smärta i början på passet är inte farligt.

Äldste sonen skulle ha fått tandställning i eftermiddags. tandlakare_getinge_aHan har provat ut en tidigare och vi skulle bara svänga förbi Folktandvården idag och hämta upp den. Vi svängde förbi och han provade den och tandställningen passade bra. Problem uppstod dock – när tandläkaren skulle visa hur man spände den (ska göras regelbundet) så upptäckte hon att skruven man spände med satt fast, det gick helt enkelt inte att spänna tandställningen. Tandläkarna ska ringa när de fått ordning på tekniken. Suck….

Idag träffade jag min nya läkare, d.v.s. inte en hyrläkare utan en med fast tjänst inom psykiatrin i Halland, en som jag förmodligen kommer att träffa mer än en gång. Jag är alltid lite oroligt inför att träffa en ny läkare, vem man får påverkar vård- och medicinupplägg i stor utsträckning. Dagens läkare var dessutom manlig och jag brukar ha lite svårt för manliga läkare, egentligen manlig vårdpersonal överhuvudtaget. Jag vet inte varför det är så men det är något som jag noterat under mina kontakter med sjukvården.

Läkarsamtalet gick bra, trots att det var med en man. 🙂 En klassiker när man träffar en ny läkare är att de vill lägga till en medicin, det är så man får riktigt långa medicinlistor. Dagens läkare överraskade genom att istället fråga om jag behövde alla mediciner jag åt? Eftersom jag precis bytt medicin och dessutom börjat må bättre efter semestern så ville jag ta det lugnt med medicinavslut just nu men jag hoppas verkligen att han ska kunna hjälpa mig plocka bort medicin under nästa år.

Så här såg jag ut vid läkarbesöket. Helt ok va?johan_infor_lakarsamtal

Var vänlig följ och gilla: