Värmen håller I sig och gårdagens löppass blev därför riktigt svettigt. Jag skulle vara ute 80 minuter och på pass under 90 minuter tar jag inte med mig vätska, igår kanske jag skulle gjort det. Det var dock inte frånvaron på dricka som ställde till det för mig utan det faktum att jag sprang för fort. Löpningen kändes sträng från start men jag tänkte att det var värmen så jag körde på men när jag passerade en kontrollpunkt efter fyra kilometer så visade tiden att jag sprang fortare än jag brukar. Det kändes onödigt eftersom det var varmt, 28-29 grader. Jag försökte sänka farten (tyckte det gick riktigt långsamt) men när jag passerade nästa kontrollpunkt, vid nio kilometer, så visade klockan att tempot inte sjunkit trots att jag upplevt att det gjort det. Jag försökte lugna mig lite och lufsade på men blev allt tröttare och med knappt tre kilometer kvar så var jag duktigt trött. Det gick faktiskt så tungt då att jag var tvungen att gå lite, sista biten hem omväxlande gick och joggade jag. Trots raset i tempo på slutet så blev sluttiden inte förskräcklig, ett tydligt bevis på att jag låg på alldeles för mycket den första timmen. Jag har väldigt dålig fartkänsla nuförtiden, förr kunde jag känna av löphastigheten väldigt exakt men den förmågan har jag uppenbarligen inte längre.

På kvällen mullrade åskan en hel del men det var på håll. Av dagens Hallandsposten kan jag läsa mig till att den drabbade Oskarström och Simlångsdalen med stora mängder regn. Det vi hörde av åskmullret var dock tillräckligt för att skrämma Betty. Hon ville inte gå på en kvällspromenad med hustrun utan höll mig sällskap när jag rökte min kvällspipa. Hon låg dock inte på sin vanliga plats jämte mig utan klämde in sig bakom/under mig. När åskan upphörde så kröp hon dock fram och la sig där hon brukar.Jag var förbi backsvalorna igår och försökte fota dem i sina hålor. Det gack inte, fick dock till en hyfsad bild på en svala i flykten och en på en hare i språnget.Igår var hustrun och jag också in till Halmstad och köpte ny tvättmaskin. Vår gamla la plötsligt av (efter nio år) så det blev till att skaffa en ny. Vi tänkte först ta ut en reparatör för att titta på den gamla men landade snabbt i att det riskerade att bli lika dyrt som att köpa en ny på rean som drog igång i går. Det är lite tragiskt att det ska vara på det sättet, att det är billigare att köpa nytt än att laga men tyvärr är det så.

Jag träter ju med psykiatrin (igen) och idag fick jag en liten delseger när jag fick meddelandet nedan. Det handlar om att jag meddelat min läkare inte noterade i journalen att jag mejlade henne om att jag slutar med sömnmedicin på egen hand. Frågan om mejlet är bara en liten del av en större träta och även om det var en vinst så är det nog lite av en Pyrrusseger, att ta konflikten med psykiatrin tär mer på mig än en vinst ger tillbaka i stärkt självkänsla. Jag blir dock väldigt förbannad när jag upplever att de väljer att inte ta mig och mitt mående på allvar och då säger jag ifrån med de medel som står till buds.

Killarna kom hem från vistelsen hos mormor och morfar idag. De har jobbat en del där, bland annat plockat ner staket och klippt får. Tyvärr är sönerna inte lika fotoglada som sin far så jag har inga bilder från deras äventyr att visa.

Till sist en rosa pion.

Var vänlig följ och gilla: