Jag såg årets första backsvalor vid jordhögen i tisdags morse men senare under dagen var de försvunna. Nu är de tillbaka och verkar ha fullt upp med bobyggande. Min kamera har inte tillräckligt med zoom för att ta bra bilder på dem men vår videokamera zoomar bättre så jag filmade svalorna en kort stund. Kvalitén blev inte precis på Attenborough-nivå men det syns i varje fall att det är backsvalor.

Apropå att filma så ska jag filma ”våra” kor och kalvar lite. De som har djuren här ska prata om deras metod med amkor och kalvar på en konferens och ska då visa lite rörliga bilder som jag ska försöka ordna åt dem. Jag provade att filma kalvarna i går men det gick inte bra eftersom solen sken för mycket, de vita kalvarna gjorde sig inte alls bra på bild då (jag har samma problem med vanliga kameran också, de vita kalvarna är svåra). Jag får gå ut med kameran mulna dagar när jag ska fota och filma kalvarna.

 

Jag mår fortsatt bättre i magen, även om jag inte är helt bra. Jag hade tänkt att jag skulle vänta med att springa tills jag fått provsvaren på förra veckans prover men svaren dröjer och solen skiner ute (arkivbild) så jag har sprungit både igår och idag. Jag är seg och trött så helt återställd är jag kanske inte men det var ändå skönt att springa. Förhoppningsvis får jag ett svar i morgon på vad som fattats mig och kanske rent av en medicin utskriven också – det vore skönt att kunna lägga magproblemen bakom mig.

Var vänlig följ och gilla: