Min sömn har spårat ur de senaste två veckorna. Det hela började med att jag bestämde mig (igen) för att inte ta nån sömntablett på kvällen. När jag slutat med dem tidigare så har jag fått ett par vaknätter för att sen kommit in i en naturlig sömn men den här gången så staplas vaknätterna på varandra. Eftersom jag går upp strax innan sju behöver jag somna hyfsat tidigt för att få de åtta timmars sömn min kropp kräver nuförtiden. Jag har sett till att inte sova nåt under dagarna men jag somnar ändå inte på kvällen. Efter ett par nätter med bara fem eller sex timmars sömn är jag mör och slocknar (med hjälp av en tablett) redan vid 19-tiden. I går gav jag dock upp försöken att sova utan tablett och tog en vid vanlig tid men då ”bet” den inte, jag blev inte trött, så det blev ännu en natt med för lite sömn.

När jag vaknade i morse så kändes det som att det skulle blir en jobbig dag. Jag var trött och illamående men jag tog mig ändå ut i stallet och gav hästarna frukost. När jag fått i mig lite kaffe och nyhetssurfat (SVT, BBC, Irish Independent och CNN) så kändes det lite bättre. Strax efter åtta släppte jag ut hästarna och sen var planen att jag skulle träna. Jag var inte alls sugen på det men genom att byta cykelpasset som stod på schemat mot ett med hopprep och säck så lyckades jag ändå genomföra träningen. Till min förvåning så var idag en av de där dagarna när jag genom att bli fysiskt trött blev mentalt pigg. Jag vet inte varför träningen funkar så vissa dagar men inte andra men det är bara att tacka och ta emot de gånger det inträffar.

Jag behövde all mental energi jag kunde få idag för nu på kvällen har jag genomlidit nåt som jag tyckte var jobbigt (och som jag gruvat mig för hela dagen) – Spökorienteringen i Getinge. Orienteringsklubben i byn, OK Lindéna, ordnar sen tio år tillbaka en promenadorientering med Halloweentema under höstlovet. Evenemanget är välbesökt (även av ”utsocknes”) och ungarna gillar det men jag är inte alls bekväm med den. För mycket folk, för interaktivt med påflugna gastar, häxor m.m. (de ligger på lur i hela samhället). Hustrun brukar gå med den av ungarna som inte är hos morföräldrarna under lovet men idag var hon upptagen på annat håll så jag fick rycka in. Jag var bra sugen att ställa in och säga att jag inte orkade men känslan av att jag då skulle vara en dålig pappa fick mig att åka i väg med åttaåringen. Han blev nöjd och jag blev matt.

Matt blev jag också igår av det läkarbesök jag hade på den Affektiva enheten, Psykiatrin Halland. Min terapeut ska ju sluta så det blev bestämt att jag skulle ha ett läkarsamtal som en del av hennes överlämning av mig till nån annan på psykiatrin. Problemet är att jag inte längre har någon fast läkare utan jag får träffa nya läkare varje gång, de senaste två åren har det nog blivit fem-sex olika läkare. Besöket började med att doktorn sa att min terapeut inte kunde vara med under samtalet och att psykiatrins datorsystem låg nere så hon hade inte kunnat läsa på om mig. Sen frågade hon mig om vad syftet med mötet var. Suck! Efter att jag förklarat varför vi träffades, och jag även dragit min sjukdomshistoria, så diskuterade vi min vård framöver. Då framkom det att hon också skulle sluta och att jag vid nästa samtal (i mars nästa år) kommer att få träffa en ny läkare. Det är hopplöst att få till nån kontinuitet och vårdplanering när läkarna kommer och går hela tiden.

För ett tag sen så bloggade jag om att jag stött på en fladdermus i pannrummet. Jag skickade foton på krabaten till en bekant som är kunnig inom området fladdermöss och han har nu artbestämt vår besökare. Det var en barbastell, en av Sveriges sällsyntaste fladdermusarter! Jag citerar artbestämmaren ”Den finns i små antal i områden med äldre småskalig gårdsbebyggelse med tillhörande betesmarker och äldre lövskog. Framförallt förekommer den i östra Småland, men är också känd från bland annat några områden i Halland. Ett av dessa ligger några mil öster om där ni bor så det är väl ett exemplar som är ute och letar övervintringsplats.” Beskrivningen av den typ av område barbastellen gillar stämmer ju precis med vad vi har här. Himla kul att hitta en! Hoppas verkligen att den klarar vintern.

Var vänlig följ och gilla: