När jag tog ut hundarna i morse så var det väldigt stjärnklart. Jag är rätt kass på stjärnbilder men jag såg en av de få jag känner igen, Orions bälte. Nedan är mitt foto på stjärnbilden, följt av en bild från nätet på den och till sist fotot igen men nu med streck utritade mellan stjärnorna. Stjärnan längst upp till vänster, Betelgeuse, är i min värld mest känd för att den sägs ligga nära planeten som Ford Prefect (en av huvudpersonerna i Liftarens guide till galaxen) kommer i från.Det blev inget sprunget igår trots en fantastiskt fin eftermiddag. Orsaken var att jag i lördagskväll tog lugnande medicin (Theralen/Alimemazin) för att stilla min oro. Nu när sovandet krånglar igen så blir jag stressad och orolig när det drar ihop sig till läggdags och i förrgår orkade jag inte kämpa utan tog medicin mot oron, med följd att jag var jätteseg igår och inte orkade springa (cyklade lite på träningscykeln). Idag har jag dock sprungit en sväng och vädret var faktiskt ännu bättre än i går eftersom det blåste mindre.

 

I det fina höstvädret som varit de senaste 36 timmarna har jag fotat en väldig massa. Mycket hundar och kor och så givetvis lite vyer också. Några av bilderna kommer nedan. De flesta är självförklarande men två serier med hundfoton tarvar några ord. De flesta av bilderna nedan blir större om ni klickar på dem.

Serie 1

Sigge tar alla möjligheter han kan att tolka Bettys agerande som en inbjudan till lek. I dag var de en bit ifrån varandra i en hage när Betty la sig ner och rullade. Sigge såg det och satte full fart mot Betty, det blev ett språng över henne och några rundor runt.

Serie 2

Hundarna nosade runt i gräset när vi var i hagen men jag promenerade vidare. När jag var utom synhåll så gjorde jag en inkallning och båda jyckarna kom springandes. När Sigge nästan var framme vid mig så tvärvände han dock och for tillbaka och började busa med Betty som kom efter honom. Hon tog det hela med ro och lipade åt honom.Resten av bilderna – notera den långa dregelsträngen från Betty på första fotot.

Var vänlig följ och gilla: