Jag tänkte låta upplägget av dagens inlägg följa kronologin hos några av de 66 foton jag tagit de senaste dagarna. Jag använder ofta kameran som anteckningsblock när det gäller planeringen av vad jag vill ta upp i bloggen men bilder och text kommer sällan i en kronologisk ordning. Allra först kommer dock ett fladdermusfoto som egentligen hörde till onsdagens inlägg men eftersom jag missade att få med det då så det kommer nu istället. Klickar ni på bilden så blir den större.De senaste dagarnas berättelse börjar i onsdags när jag hämtade hem fåren. De hade en väldig brådska att komma hem, faktiskt så bråttom att de sprang ifrån mig på grusvägen hemåt. Drygt halvvägs så svängde de dock av från vägen och sprang upp i skogen. Jag lyckades trots det lotsa dem hem.

Efter fåren så kommer en bild på ”Beerbeard”, min favorit bland de piprelaterade YouTubers som jag följer (d.v.s. alla YouTubers jag följer). Det är en man vars levnadssituation i mångt och mycket liknar min. Han är dock en mycket bättre berättare än vad jag är och har på ganska kort tid fått många prenumeranter.

Efter att ha tittat på några av ”Beerbeards” videosar under lunchen i onsdags så satte jag mig i drängkammaren och rökte, tror att jag hade ”Brown Irish twist” i pipan. Jag vet dock helt säkert att jag funderade på vem som senast (mig själv borträknad) rökte en pipa i det rummet. Jag är säker på att ganska många personer har rökt pipa därinne men jag har tyvärr ingen aning om vilka de var.

Nästa bild blir på symaskinen och en väst som jag justerade lite i går. Egentligen hade jag terapi i går eftermiddag men jag ställde in den (orkade inte åka hemifrån) och använde bland annat tiden till att fixa några västar (d.v.s. sy in ryggkilar gjorda av slipsar). Sömnaden gick som den brukar, en hel del ”sprätta och göra om”. Jag gav mig dock på att fodra en av slipsarna jag satte in (bilderna nedan). Slipstyget var så tunt att det behövde stabiliseras lite för att kunna fungera som kil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I torsdags kväll var hustrun på dansträning så jag stod för matlagningen och lyckades improvisera ihop en ”Irländsk korvgryta med en touch av Medelhavet”. Det irländska i grytan bestod av rotfrukter och lufttorkat fläsk och kopplingen till Medelhavet kom sig av oliver och att den serverades med couscous. Grytan blev god, dock kanske lite för kryddstark för att få högsta betyg av ungarna.

Efter matlagningsbilderna kommer några från förmiddagens promenad runt ”ägorna” för att kolla om gårdagens blåst fällt några träd över staketen i hagarna. Jag hittade inga träd men det blev ändå några kort på fåren som höll mig sällskap under halva promenaden. På den sista fårbilden så käkar en av tackorna ekollon. I ett hörn av det vi kallar ”Vinterhagen” finns det jättegott om ekollon och även hästarna gillar att mumsa på dem. Ekollon i större mängder kan dock vara giftigt för hästar så de får inte gå i den delen av hagen just nu.Fotokavalkaden avslutas med att Stout dricker ur en vattenpöl. Han har vatten inne men av nån anledning så verkar han föredra att dricka i vattenpölar.

Var vänlig följ och gilla: