Hur mycket våld ska man tåla I en relation innan man väljer att lämna den? När det gäller människor så är mitt svar nolltolerans men den relation jag tänker på är mellan mig och en av de inhyrda hästarna i stallet. Jag tar ut henne i hagen varje morgon men i går morse så bet hon mig i ryggen när vi gick ut. Hon högg rejält för trots att jag hade både väst och rock utanpå min skjorta så blev det ett märke på mig. Det gjorde ont som fan och jag skrek åt henne så förhoppningsvis gör hon inte om det.

 

Hon gjorde i varje fall inte om det i morse men då fanns där en distraktion i form av en ny häst – vår Tora kom hem igår. Av olika anledningar kunde inte Tora vara kvar hos kvinnan hon var utlånad till så nu är hon hemma igen. Kanske inte mitt idealscenario (har tyckt att det varit skönt att vara utan egen häst) men det är som det är.

 

Jag var lite orolig för att det skulle bli stökigt när Tora träffade våra inhyrda hästar men det gick bra. Lite ståhej blev det men inte alls farligt mycket.Några andra som dök upp här i går var fladdermössen. Jag har inte sett en fladdermus alls under hela våren men i går såg jag tre stycken, två stycken som flög ihop och en enstöring. Jag tror att det är omslaget till varmare väder som lockat fram fladdermössen (idag hade vi 20 grader på dan).Som jag nämnde ovan har det blivit varmare ute nu, riktiga vårtemperaturer. Idag sprang jag i shorts och linne – härligt! Efter löpningen tog jag ett bad i badkaret i vår finaste hage, kallt när jag klev i men väldigt skönt sen. Satt kvar en lång stund och lyssnade på det senaste avsnittet av podcasten ”Garmology”, det handlade om en riktigt hantverksmässig skomakare i Sheffield i Yorkshire.Till sist vill jag lyfta fram min vän och löpmentor Bosse Pelander som i helgen slog världsrekord i 24-timmarslöpning och på distansen 100 miles. Han sprang knappt 163 kilometer när SM i 24-timmarslöpning gick av stapeln i Växjö lördag/söndag. Grattis Bosse och Rosie (som servade honom under loppet)!

Var vänlig följ och gilla: