Igår var pojkarna och jag in till Halmstad på en liten secondhand-turné. För mig resulterade det i ett par blå mockaloafers och ett bältesspänne. Skorna kommer passa bra till vårens och sommarens utstyrslar (plockade ihop en när jag kom hem) och spännet ska jag ha till kostym och cowboyboots.För att hålla sönerna på bra humör åt vi hamburgare på Mister York halvvägs in på turnén. När vi gjorde det fick jag syn på en fin gammal Volvo på en parkering en bit bort. Det är en Volvo 164 från 1970. På Wikipedia står det att Volvo 164 var Volvos lyxmodell när den introducerades 1968 – det har hänt mycket på lyxbilsfronten sen dess…Både igår och idag har jag sytt en del. Igår sydde jag om de gröna manchesterbyxorna med utsvängda ben som jag köpte hos Röda Korset tidigare i veckan. De har en mer modern benskärning nu, jag har dock inte tagit bort nåt tyg så om man sprättar två sömmar så ser de ut som innan. Jag hade de gröna byxorna på mig till Halmstad igår. Nedan finns ett foto på byxorna innan och efter min sömnad.Idag har jag försökt få fason på ett par bruna yllebyxor som jag haft länge men som jag sällan använt eftersom de sitter så dåligt på mig. Den taskiga passformen beror på att de ursprungligen var alldeles för stora och när jag försökte smalna av benen och ta in dem i midjan blev snittet allvarligt lidande. Nu har jag sprättat upp dem ordentligt och försökt sy om dem från grunden. Jag har haft de liggande som ett sömnadsprojekt i över ett år så det var verkligen på tiden att jag kom till skott. Resultatet blev långt ifrån inte perfekt men nu kan jag förhoppningsvis använda byxorna utan att känna mig obekväm i dem.

 

I eftermiddags följde 15-åringen med på min och Sigges promenad, både sonen och Sigge tyckte det var kul. Som vanligt blev det mycket kamplek men det blev också lite sök när sonen gömde godis i stammen på en stor björk.

Var vänlig följ och gilla: