När jag är ute på mina hundpromenader så tar jag massvis med bilder, jag knäpper ofta även fast jag egentligen tror att fotot kommer bli dåligt (oskarpt, för mörkt etc. – här är en kass ekorre) för jag tänker att jag kan ju ha tur och det blir bra trots allt. Igår hade jag tur! När jag och Sigge var nästan hemma så hörde jag fågelkvitter på nära håll men eftersom jag är väldigt dålig på fågelläten så kunde jag inte identifiera vilken sorts fågel det var. Jag spanade mot de träd där ljudet kom ifrån och fick till slut syn på en nötväcka som satt inne i grenverket och sjöng. Den lät som nedan.

Det brukar vara hopplöst att fota fåglar inne i ett grenverk eftersom skärpan i bilden nästan alltid hamnar på fel ställe. Jag knäppte i varje fall en bild men tänkte att den blev kass eftersom fågeln lyfte när jag fotade. Bilden blev dock faktiskt bra.Jag har upptäckt att Sigge kan klättra i träd, visst han kommer inte så högt men en bit upp på stammen kommer han – i varje fall om stammen är skrovlig och lutar lite.

Igår kväll var hustrun och jag i väg till Falkenbergs brukshundsklubb med Sigge. Vi/han går en kurs i ”nose work”, d.v.s. han ska lära sig att leta upp lukter. Så här i början jobbar man med lukten av eukalyptus. Sigge verkar tycka att det är kul och jobbar på väldigt bra.

 

Igår körde jag en sväng för att höra om lärkan kommit än. Jag vet att det är tidigt men vissa år dyker den upp i mitten på februari så det börjar bli dags att lyssna efter den, Jag varken såg eller hörde nån lärka men jag såg en tornfalk som ryttlade.Det var tur att lärkan inte kommit hit för idag blev det vinter igen, även om den inte stannar så länge är det inte lärkväder.

 

Till sist lite återvinning. När jag slänger en skjorta (oftast på grund av att kragen helt gett upp) men gillar tyget så klipper jag ut en bit tyg i ryggen. Sen sicksackar jag kanten och så vips har jag en bröstnäsduk. Bröstnäsduken jag har på fotot gjorde jag så i morse.

Var vänlig följ och gilla: