Jag har börjat städa efter trädfällningarna nu, drar ihop ris och stockar i separata högar. När jag samlar ihop brännet så får jag en känsla av hur mycket jag huggit och om det räcker för nästa vinter (det tror jag det gör – tillsammans med det jag fällde i september). Jag känner av revbenen när jag släpar stockar så de större får ligga där de ligger. Traktorn som ska köra ut dem har vinsch så den får dra fram dem.

I höstas köpte jag en hatt på Erikshjälpen men jag har knappt använt den. Tanken är att det ska vara en arbetshatt att ha här hemma men den är ganska bredbrättad så vindförhållandena måste vara gynnsamma när jag använder den. Det var de i eftermiddags när jag gick med hundarna. Hundarna var pigga under promenaden, busade och for omkring. Det var skoj och lek tills Sigge smällde in i Betty lite för hårt – då blev hon förbannad! När jag går med hundarna så har jag alltid med mig en av Sigges pipleksaker. Den fungerar som förstärkare om jag snabbt måste kalla in honom och han inte lyssnar på mig. Piper jag med den så brukar han komma som ett skott.

Efter eftermiddagens hundpromenad så testade jag att springa en kort sväng (5 km). Jag hade stoppat i mig oxikodon innan och det tog bort det mesta av smärtan. Det kändes faktiskt så bra att jag under passet funderade på att lägga till några kilometrar men jag gjorde inte det. Det är nog smart att börja lugnt och försiktigt.

Idag såg jag de första små tecknen på att snödropparna är på gång. De börjar bryta igenom täcket av döda löv som ligger på marken. Jag roade mig med att kolla i bloggen när jag skrivit om snödroppar tidigare år. Resultatet syns nedan och de allra flesta noteringarna gällde blommande snödroppar.

2014- 17 feb

2015 – 7 feb

2016 – ingen notering

2017 – 1 jan (syns)/16 feb (i full blom)

2018 – 31 jan

2019 – 9 feb

2020 – 23 jan

2021 – 22 feb

2022 – 7 feb

Var vänlig följ och gilla: