Just nu sitter jag här med en hemsk ångest som jag försöker blogga bort. Tack och lov så har jag kostym_tweed_rutigmycket att skriva om, jag har varit i farten idag. Egentligen började jag vara i farten redan i går kväll när jag köpte en rutig tweedkostym på Etsy.

Om Etsy är obekant så kan jag berätta att det är en digital handelsplats liknande Ebay eller Tradera men på Etsy så måste det som säljs vara minst 20 år gammalt, handgjort eller hantverksmateriel. Jag har inte handlat på Etsy tidigare men när jag såg kostymen så blev jag blixtförälskad – ”Måste ha!” Kostymen är skräddarsydd i Liverpool 1972 och den ursprunglige ägarens namn står fortfarande skrivet på fodret.

Jag brukar inte köpa kläder på nätet eftersom jag helst vill prova och känna på materialet men den paypal_fri_returhär gången så chansade jag lite. Fast så mycket till chansning är det inte eftersom jag har returrätt i två veckor och Paypal dessutom har en kampanj där de står för en eventuell returfrakt om man har betalt varan genom dem. Vilket jag gjorde.

Köpet ägde rum strax innan jag hade tänkt att gå och lägga mig men jag blev så uppvarvad av det att storage_wars_texasjag var tvungen att se två avsnitt av Storage wars Texas och sy lite för att varva ner för att kunna somna. Jag kom därför i säng lite senare än tänkt men jag somnade snabbt.

Eftersom det blev sent i går så tog jag sovmorgon och sov till 06.15 🙂 men sen jag väl masat mig upp ur sängen så har jag hållit ett jämnt och högt tempo, utom på lunchen då jag satt och slöade framför en film.

Utspritt över dagen så har jag bl.a. ägnat mig åt att göra två västar ett par storlekar större. Jag har vast_nalad_som_felsprättat upp dem i ryggen och ska sätta dit en tygkil så att de når runt mig. På den ena västen har jag kommit så långt att jag sytt dit tyget men inte gjort ”finliret” ännu. Hade jag varit lite snabbare och bättre på att sy så hade västen kanske redan varit färdig men jag ägnade väldigt mycket tid åt att nåla ihop den.

Jag har väldigt svårt att se tredimensionellt när jag nålar, d.v.s. jag kan inte riktigt se slutresultatet framför mig utan måste chansa lite och inte förrän jag vast_nalad_som_ratt_1provar den nålade västen så vet jag om den blev som jag ville ha den. Jag har också problem med att nåla och lägga tyget så att sömmarna blir vända åt rätt håll (fel håll på den vänstra bilden och rätt på de två övriga). Jag vet inte hur många hundra gånger jag fick nåla om västen innan jag fick kläm på det. När nålarna till slut satt som de skulle så sydde jag fel och fick sprätta upp en ryggsöm.vast_nalad_som_ratt_2

Utöver västarna så har jag också ägnat mig åt persedelvård när jag tagit bortflackborttagning_anga_borste fläckar på ett par byxor med hjälp av ånga och en klädborste. Den kombinationen fungerar inte på alla fläckar men på de här så gjorde det susen.

Jag har jobbat hårt med kroppen i dag. Jag har slagit på säcken och promenerat med Pirana men framförallt så har jag kämpat med veden i skogen. Jag har burit ut stockar och sly så ved_stockar_20160221_batt vi ska kunna hämta upp dem med traktor. Eftersom vi ännu inte har en häst som kan dra ut ”brännet” så har jag varit tvungen att kånka ut det. Det blev rejäl styrketräning och ett njurbälte hade inte varit fel.

Att släpa ut ved ur skogen är dock positivt på många plan – skönt att jobba fysiskt, skönt att få lite gjort och skönt att jobba hårt fysiskt klädd i Harristweed.johan_selfie_tweed_stockar Man kan kanske tycka att det är slöseri på fin tweed att slita ut den genom att jobba i skogen men det är ju en grov och rejäl tweed, enligt min mening mer lämpad för skogsarbete än för att ha på kontoret.

Har bloggandet hjälpt mot ångesten? Jag tror faktiskt det, ångesten är inte borta men den är mindre förlamande.

Var vänlig följ och gilla: