Gårdagens kvällspipa var inledningsvis helt fantastisk, smakade bra och alla spänningar i kroppen släppte medan jag rökte. Tyvärr fick den trevliga upplevelsen ett abrupt slut när hustrun kom hem (hon jobbade sent igår)…… Nej, det var inte hustrun i sig som störde min frid utan det var vad hon upptäckte när hon inspekterade 13-åringens arbete med röjsågen som ställde till det för mig. När hon kollade upp det han röjt så blev det uppenbart att mina instruktioner till honom inte varit tillräckligt detaljerade. Han hade inte insett att det var planterade stockrosor som växte vid magasinsgaveln och inte vildväxande digitalis (d.v.s. ogräs). Hustruns stockrosor blev därför kapade. Nu står de i vatten för att vi ska kunna njuta av blommorna så länge som möjligt. Jag vet att hustrun tycker om sitt trädgårdsarbete och blommor hon planterar så jag insåg att hon blev ledsen över det inträffade även om hon sa att ”det är sånt som händer”, och det gav mig ångest.

För nån vecka sen la vår tvättmaskin av och häromdagen så upptäckte vi att dvd-spelaren också gått sönder. Vi köpte en helt ny tvättmaskin men vi nöjer oss med en begagnad dvd-spelare så därför var jag in till secondhand-affärerna i Halmstad idag. Jag fick faktiskt med mig två dvd-spelare hem. Den ena är tänkt att stå i 15-åringens rum så att han kan koppla den till sin datorskärm och se film där. När jag ändå var på begagnatbutiker så kikade jag lite på kläder. På Kupan hade de en snygg gråbrun kavaj från Oscar Jacobson (i ett tyg från Cerruti 1881) som tyvärr var för liten för mig. På PMU fanns två par snygga chinos men de var för korta i benen även om de satt bra i midjan. PMU hade också ett par snygga randsydda svarta brouges från Loakes men priset, 600 kr, avskräckte mig. Missförstå mig rätt – skorna är definitivt värda 600 spänn, i det skicket, och till det priset, är de ett fynd. De är bara inte ett tillräckligt stort fynd för att jag ska nappa. För några år sen kunde man köpa skor från Loakes och andra brittiska kvalitetstillverkare för 100-200 kronor i secondhandbutikerna i Halmstad men nu har de fått upp ögonen för skornas rätta värde och höjt priserna.

I morse stod en massa bilar parkerade nedanför vår kulle. Hustrun och jag gissade på att radion var där och pratade med nån om det stycke som såtts med blomfrön för att hjälpa bin och humlor. När jag ett tag senare gick med Betty så kunde jag konstatera att det verkligen var radion som varit på plats, en P4 Halland-bil stod parkerad på grusvägen nedanför oss.

Apropå P4 Halland så hade de nyligen ett reportage om att det är ett sånt kaninår i år. Jag hade dock hävdat motsatsen – brukar ofta se kaniner hemikring och under hundpromenaderna men nu tror jag inte att jag sett nån sen i april.

Harar är det dock fruktansvärt gott om just nu, ser flera stycken varje dag.Jag har också hunnit med att sy idag. Gjorde om ett par av 13-åringens brallor till långa shorts. Sonens reaktion när han provat shortsen!

Boris Johnson meddelade till slut sin stundande avgång som brittisk premiärminister och beskedet fyllde mig med glädje. Han är förmodligen inte värre än andra som innehaft det ämbetet men hans personlighet och attityd har gjort att jag, och säker många andra, retat mig oerhört på honom. Han uppträdde givetvis som en barnunge in i det sista och vägrade inse att det var kört för honom. Tyvärr blir han kvar på Downing street tills i höst. Det är väl också risk att efterträdaren inte blir så mycket bättre men förhoppningsvis har han eller hon inte Johnsons dryga attityd.

Till sist några bilder från morgonens Betty-promenad. Klickbara.

Var vänlig följ och gilla: