I går på förmiddagen var sjuåringen och lekte med en kompis och när vi skulle hem därifrån (han på cykel och jag springandes) så blev vi vittne till en biljakt. Först kom en civil bil farandes i hög fart och efter den kom två polisbilar med blåljus och sirener på. Jag såg i Hallandsposten att polisen inte fick stopp på bilen de jagade förrän de la ut spikmattor i drakflygning_1_aSteninge. Som de körde är jag förvånad att ingen hamnade i ett dike innan de kom så långt. Jag är glad att sonen och jag inte hann ut på vägen innan bilarna passerade. Jag vill inte möta en biljakt när jag har en sjuåring på cykel med mig (inte annars heller).

På eftermiddagen igår så flög hela familjen drake. Pojkarna har fått varsin drake idrakflygning_2_a present för länge sen. Drakarna har blivit liggande och bara samlat damm men nu blev de äntligen framplockade och provflugna. Båda pojkarna fick riktigt bra snits på sina drakar. Det blev en trevlig timme ute i solskenet.

I går kväll kom grillen fram. Vi är inga grillekvilibrister som kör avancerad matlagning på grillen. Vi köper färdigkryddat kött som jag sen försöker att inte bränna allt för mycket. Oavsett vad som ligger på grillen så tycker jag dock att det är avkopplande att stå på gräsmattan, passa köttet och titta på när svalorna har flyguppvisning ovanför mig.svala_2_a

När pojkarna somnat på lördagen så såg min fru och jag på film, ”Me and you and everyone we know”.me_and_you_and_every_a Jag var lite skeptiskt till den inledningsvis men den var jättebra. Inte den där typiska ”feel-good filmen” som jag verkar föredra nu för tiden. Lite annorlunda, lite skruvad – ”fuck peace!” (precis så känns det ibland).

I dag har jag haft en del egentid. Min fru tog barnen och åkte till en jobbarkompis på ”lammsafari”. De tittade på lamm och hade pick-nick. Barnen verkade mycket nöjda när de kom tillbaka hem. Jag utnyttjade tiden för mig själv till att springa en sväng och till att aska ur kakelugnen och värmepannan (sotaren kommer på tisdag). När jag gick ut tilligelkotte_18_maj_2014_a pannrummet så låg en igelkott precis vid pannrumsporten. När jag tog ett kort på den så smet den in under porten och gömde sig under en pall med ved.

Efter att ha mått ganska bra sen i går morse så slog ångesten till vid 17-tiden. Som vanligt var det en skitsak som utlöste den men det spelar ingen roll, den kommer som ”ett ton tegel” i varje fall. Under kvällen har jag bara försökt att ”överleva” tills ungarna lagt sig. När de kommit i säng och det lugnar ner sig så brukar ångesten lätta lite.

Var vänlig följ och gilla: