Strax efter lunch igår så begav jag mig till Halmstad för att förnya mitt pass och det blev början på en väldigt bra eftermiddag. Passärendet gick geschwint (hade en bokad tid) och avslutades med att passhandläggaren sa ”Du är väldigt elegant” när allt var klart. Att höra sånt gläder mig verkligen för jag får sällan höra det, annat än på Reddit.

Efter besöket hos polisen begav jag mig ut på en secondhand-turné. Jag klippte PMU, Kupan och Erikshjälpen i rask takt och jag fyndade hos alla tre. Jag öppnade lite försiktigt hos PMU med ”Jag Claudius” som en DVD-box (15 spänn). Vid sidan om ”Vita huset” så är det nog min favorit bland teveserier, även om den har många år på nacken och är taffligt gjord jämfört med dagens produktioner. På Kupan så höll jag på att få hjärnblödning av allt som fanns inne! De hade massvis med helt nya friluftssaker och jag behöver nya gummistövlar och vattentäta skor så jag köpte ett par Tretorn och ett par kängor. När jag sen tittade på herrkläder så gjorde jag ett fantastiskt fynd. Där hängde en kavaj från italienska Canali och den var i min storlek! Canali är ett väldigt flådigt märke och under alla år jag besökt secondhand-butiker så har jag nog bara sett 2-3 Canali-plagg. Priset? 80 kronor…….. Kavajens snitt är inte modernt i dag men sånt stör inte mig, jag tycker den är skitsnygg ändå.

Utöver Canalifyndet så köpte jag en kavaj till på Kupan, en väldigt snygg sak som är lite för kort i ärmarna. Det finns dock gott om sömsmån så jag ska länga dem. Trots att jag aldrig har mina kavajer knäppta så har jag fotat mig i den knäppt men det är för att visa den snygga mönsterpassningen. Bilden blev inte så smickrande med jag orkade inte ta om den.

Efter Kupan gick jag tvärs över gatan till Erikshjälpen och där sålde de helt nya arbetsbyxor (originallapparna med pris satt kvar) för 295 kronor. Jag köpte ett par varselbyxor från Fristads och det blev även en hatt till 15-åringen. Jag gillar hatten och skulle kunna ha den själv men när jag såg den så tänkte jag direkt på sonen, han har ett genuint hattintresse och sånt bör uppmuntras!

Eftermiddagen blev inte sämre av att jag såg en cool Datsun/Nissan 280ZX från 1983 på parkeringen utanför Kupan.Canalikavajen har glatt mig även idag. Jag la ut den på Reddit i går kväll och den har fått mycket uppskattning. Det som dock glatt mig mest idag är burgarbilden nedan.Trettonåringen hade studiedag idag så han och några kompisar åkte in till Halmstad. De lunchade på Shady burgers (hedrar dem att de undvek Mickey D´s) och hade en bra dag i stan. Det var sonens första tur till Halmstad på egen hand så nu börjar även han bli stor (till annat än fysiken, där är han redan en stadig bit).

Var vänlig följ och gilla: