Den senaste tiden har vi haft varma dagar, drygt tio grader, men kalla nätter med minusgrader. Värmen har lockat fram både fjärilar och bin. De förra har jag sett levande men de senare har jag tyvärr bara sett döda, dubbeldöda faktiskt. Vi hade en liten burk med vatten stående ute och i går morse så låg det några bin fastfrusna i isen som bildats på ytan. De måste ha både drunknat och frusit ihjäl.Igår morse så hittade jag också en fantastisk cover på ”London calling”, Clash stora hit. Det är det ukrainska punkbandet Beton som spelat in den som ”Kyiv calling” och gjort en väldigt bra video till musiken.

https://www.youtube.com/watch?v=WLCiA38No3Y

Jag hade inte sett videon på Facebook så jag la en länk i förhoppning att sprida den lite och eftersom jag tror att det är en hel del av mina Facebookvänner som gillar Clash och skulle uppskatta den nya versionen med dess stöd för Ukraina. Responsen blev dock väldigt sval och det har stört mig men när jag var in och tittade till mitt inlägg i morse så förstod jag den bristande uppskattningen – videon hade tagits bort från nätet. Jag hittade dock den på ett annat ställe på YouTube så jag har gjort ett nytt försök och hoppas att video får ligga kvar den här gången.

Igår körde vi med både Tora och Hia (han gick på släp efteråt) och det blev en både trevlig och spännande tur. Trevlig så till vida att vädret var fint och hästarna pigga och spännande för att Hia plötsligt fick för sig att han skulle lägga sig ner och rulla! Vi körde på en grusväg när han började markera en rullning och så stannade han (hustrun fick stopp på Tora) för att lägga sig och rulla i gruset. Jag hade kameran med mig men tog inget kort eftersom hustrun skrek åt mig att hoppa ur vagnen när jag var på väg att knäppa (jag höll i Hias grimskaft). Jag tyckte bara att det var en kul grej att Hia rullade sig mitt i körningen men hon som höll i tömmarna blev superstressad och då ville jag inte ignorera henne och ägna mig åt fotografering. Nu efteråt så inser jag att hustrun hade rätt och att jag tog för lätt på det hela. Hade Tora blivit skrämd av rullningen och sprungit framåt så hade vi tappat Hia och en lös häst utanför hagen är aldrig bra. Det blev inga problem den här gången för Tora var cool och Hia snabb men det hade mycket väl kunnat bli strul.

Hia var dock inte färdigrullad för när vi var tillbaka hemma så rullade han så fort vi släppte in honom i boxen (sen ställde han sig och kissade) och på väg från stallet till hagen så rullade han två gånger och för att runda av det hela så klämde han också in en rejäl rullning i hagen. Jag tror rullandet kom sig av att han blev svett under turen och det gjorde att det började klia under hans fortfarande tjocka vinterpäls.Avslutningsvis några påskliljor och en våryster Betty.

Var vänlig följ och gilla: