Det var ju St Patrick´s day i torsdags och då höll jag mig medvetet borta från Facebook för att inte drabbas av idiotiska ”St Patty´s”-hälsningar. I USA har vissa börjat kalla St Patrick´s day för St Patty´s day och det är bara FEL!!!! Det beror förmodligen på att de blandar ihop St Pat´s day och St Paddy´s day, acceptabla förkortningar, och landar i St Patty´s day. Det hela retar skiten ur mig och för att jag inte ska lockas att skriva mer eller mindre otrevliga kommentarer så försöker jag undvika sociala medier på St Patrick´s day.

I går var jag dock tillbaka på Facebook men tyvärr dök det upp en idiot-hälsning i mitt flöde. Det var en amerikansk bekant (vi gick i samma klass i Irak) och först tänkte jag låta det vara men jag kunde inte låta bli att kommentera. Jag hänvisade också till en informativ hemsida på nätet – paddynotpatty.com. Jag höll igen i min kommentar så till vida att jag inte påpekade att det förekom en massa fyrklöver i bilden och att det inte är en symbol för Irland – shamrocken, en treklöver, är däremot en symbol för Irland.

De som ska låna Tora för att ta ett föl kunde inte komma i helgen så vi har fått möjligheten att köra lite mer med henne. Hovslagaren var dock här och plockade bort hennes skor i tisdags (hon ska vara oskodd när hon åker) så vi fick ta det lite försiktigt idag för att hon inte skulle få ont i hovarna. Under körningen så mötte vi pojkarna som var utkommenderade att promenera Betty. De fick inte nog med frisk luft av promenaden för efter den så cyklade de in till Getinge.

Apropå Tora så var hon duktigt skitig när jag tog in henne häromkvällen, det regnade på eftermiddagen och hon passade på att rulla sig rejält.De senaste fredagskvällarna har jag varit väldigt trött. Hustrun har det tufft på jobbet nu och måste jobba sena kvällar i veckorna så jag får ta matlagningen och hästarna på vardagarna och det gör att jag spänner mig så när det blir fredagkväll är jag trött och lägger mig tidigt. Att hustrun stressar på jobbet gör också att jag försöker göra mer av det hon vanligtvis gör här hemma, t.ex. bankärenden. Igår gav jag mig därför på att försöka fixa lite med yngsta sonens fondsparande och till min förvåning så lyckades jag faktiskt utan att få en härdsmälta.

När Betty och jag promenerade igår morse så mötte vi en fasantupp i en korsning. Han var också ute och gick, riktigt vart han skulle är oklart men både Kvibille och Fröllinge var nog för långt bort.

Till sist ett foto på sönerna när de gräver ut djupströbädden i fårhuset och en kul video som förklarar dryckeskulturen vid ett irländskt bröllop (via en lång introduktion om en njurdonation). Jag har aldrig varit på ett irländskt bröllop, eller en vaka, men jag kan tänka mig att det är blöta tillställningar. En gång höll jag dock faktiskt på att bli ivägsläpad på en irländsk vaka. Det var när jag jobbade på en gård i Cork och de förstod att jag aldrig varit på en vaka och att vi inte har såna i Sverige. De hade nån avlägsen bekant som hade en vaka för en förälder den kvällen och tyckte vi skulle åka dit. Jag tackade nej, flera gånger, och till slut gav de sig. Efter att ha hittat videon nedan (efter den om dryckeskulturen på bröllop) så ångrar jag att jag inte tackade ja till erbjudandet att åka på en vaka. Om nån vill ordna nåt liknande för mig när det är dags så är jag väldigt tacksam….

 

 

Var vänlig följ och gilla: