Ungarna hade studiedag i går så jag hade sällskap av dem hela dagen, nästan hela i varje fall för ingen av dem ville hänga med ut när jag sprang långpass… Jag har full förståelse för att de inte vill springa två timmar tillsammans med mig men det svider lite att de inte är löpintresserade alls. Jag inledde min löpkarriär med att hänga på min far när han sprang sina rundor i Vagnhärad och jag minns det som kvalitetstid. Sönerna är dock inte lockade av att springa med mig, den yngre springer en gång i veckan men det är bara för att han måste – tränar han inte så minskar hans skärmtid.

Eftersom killarna var hemma hela dagen så aktiverade jag dem genom att tvinga dem att lava ved både på för- och eftermiddagen. Förmiddagen var kylslagen så femtonåringen hade mössa på sig, orsaken att han ser ut att ha rastaflätor under den är att han klämt in sina hörlurar under huvudbonaden. Han tyckte jag var mäkta fånig som fotograferade honom.

Utöver långpasset gjorde jag inte mycket igår. Det blev en dimmig morgonpromenad med Betty, mockning i stallet och utfodring av hästarna i hagen. När de fick sitt lunchhö så hade det klarnat upp och Hia hade lagt sig ner för att vila i solskenet. Han piggnade dock till när jag kom men han hade inte så bråttom till lunchen att han inte hann med en rullning först. Jag hade Betty med mig ut när jag fodrade hästarna och hon skällde som vanligt ut dem (hästarna brydde sig). När Hia och Tora fick lunchhö idag så lekte Hia ”herre på täppan” på en jordhög i hagen.När Betty och jag var på väg in igen igår så fick hon för sig att det var en katt på logen så hon sprang fram till logporten och tryckte in huvudet i en öppning där en bräda saknas men jag tror inte hon upptäckte nån katt. När vi kommit inomhus så höll hon mig sällskap när jag uppdaterade mig om senaste nytt på Ukrainafronten och annat som hänt i världen.Hustrun dansade i går kväll så jag stod för matlagningen – med benäget bistånd av Betty. Hon är väldigt intresserad av matlagning, särskilt när jag gör den för jag har en förmåga att ”tappa” mat på golvet. Senare under kvällen så sov hon som en klubbad säl i sin bädd medan jag tog en kvällsfika och tittade på teve.Det är ju Saint Patrick´s day idag så jag flaggar men så mycket mer firande än så blir det inte. Möjligen dricker jag ett glas stout när jag röker min pipa ikväll, jag har ingen irländsk sort hemma men väl en flaska Wisby stout som förhoppningsvis kan vara ett anständigt substitut.

Var vänlig följ och gilla: