Idag har jag ägnat mycket tid och kraft åt att vänta på reaktioner på gårdagens skrivelse rörande Getinge Grus härjningar bland backsvalorna. Eftersom jag inte hörde nåt från kommunen igår kväll så vidarebefordrade jag mitt mejl till kommunen till länsstyrelsen och de hörde faktiskt av sig idag. Länsstyrelsen har pratat med Getinge Grus som lovat att göra ett uppehåll i verksamheten tills frågan om backsvalorna är löst. Klicka på fotot så blir bilden större och texten läslig.Jag väntar dock fortfarande på att kommunen ska kontakta mig och en granne har tydligen kontaktat media och jag vet inte vad det blivit av det, inget på Hallandspostens hemsida än i varje fall.

Getinge Grus har ju gjort ett uppehåll i sitt arbete här och jag hoppas att de känner att de är under granskning och ångrar sitt tilltag igår. Förmodligen känner de sig under granskning men istället för ånger känner de förmodligen mest ilska över att jag rapporterade saken. Nästa gång vi behöver grus eller sand här hemma så kanske vi får vända oss till en annan leverantör…..

Jag såg i en opinionsundersökning att det parti jag röstat på de senaste valen, Centerpartiet; backar. Det förvånar mig inte för jag tycker att de har ägnat det senaste året åt att upprepade gånger skjuta sig själv i foten. Jag kommer inte rösta på dem i höstens val och eftersom jag ändå var igång med att sätta mitt samhällsengagemang på pränt så skrev jag ett brev till Annie Lööf och förklarade varför. Återstår att se om jag får nån respons. Ett personligt brev från Annie där hon bjuder upp mig till Stockholm för att diskutera Centerpartiets valprogram hade varit käckt! 🙂 Det är nog tyvärr att hoppas på för mycket.

Stout är ju tillbaka efter sin veckolånga utomhusvistelse och han tar det väldigt lugnt. I morse hade han fläkt ut sig i min säng. I natt var han dock ute och då tror jag att han dräpte en fågel, det låg nämligen ett fågelkadaver på gårdsplanen i morse. Ett kadaver som en kråka var på under dagen.

Igår när jag rökte kvällspipan så dök igelkotten upp igen. Det var Betty som upptäckte den och hon var snabbt framme vid den men då rullade pigge ihop sig. Jag sa åt Betty att gå därifrån och hon lydde motvilligt, hon la sig på gräset och spanade in igelkotten.Lite senare åkte jag till Haverdal och hämtade 15-åringen som hängt med några kompisar där. Jag hade kameran med mig i bilen så jag kunde ta några bilder på den svenska sommarnatten. Efter nattbilderna kommer några blandade sommarbilder.

 

Var vänlig följ och gilla: