Innan jag tog bussen hem från praktiken idag så gjorde jag ett snabbt besök Kupan. Orsaken till det är att jag har ”span” på ett par chinos där, ett par lite grövre, brunbeige. Jag har redan nästamagee_logga likadana byxor men det som gör de här speciella är att de är från Irland! De är tillverkade av Magee som har sitt säte Donegal Town, Co Donegal på Irland. Magee har varit i klädbranschen sen 1866 och förutom att sälja kläder så säljer de även Donegaltweed per meter, de står faktiskt för större delen av produktionen av tweed från Donegal (både fabriks- och handvävt).

Byxorna är inte särskilt dyra men eftersom jag egentligen inte behöver dem så kan jag inte med att köpa dem annat än om de hamnar i Kupans Fyndhörna (där kostar allt tio kronor). Idag fanns de inte keats_150 dvd_bright_stari ”hörnan” men jag gör ett nytt försök nästa vecka. Vad jag däremot hittade idag var ännu en dvd. Den här gången var det Jane Campions ”Bright star” som lockade mig till köp. Enligt baksidestexten så är filmen ”ett färgstarkt porträtt av 1800-talsförfattaren John Keats berättat ur hans stora kärlek Fanny Brawnes ögon.

Jag har inte haft nån vidare koll på Keats, mer än att han var samtida med Byron och Shelley. När jag skulle skriva den här texten så kollade jag dock vad Wikipedia hade att säga om Keats. Jag blev lite tagen av hans död, dels hur utdragen och plågsam den verkar ha varit och dels av att han ville ha keats_gravsten_aen omärkt gravsten med bara texten ”Here lies One whose Name was writ in Water”. Man kan få existentiell ångest för mindre än av den meningen.

Var vänlig följ och gilla: