Dagen började med en besvikelse – när jag gick upp och fixade kaffe och slog på datorn så såg jag att jag fått en ny följare på Instagram. Jag har inte så många så att en till inte gör mig glad men när jag tittade närmare på den här så visade det sig att hon var i sexbranschen och bara ville göra reklam för sig själv. Hon blockerades. Under morgonpromenaden med Betty så upptäckte jag sen att Getinge grus håller på att schakta borta vid backsvalorna så jag gick dit. De schaktar inte bort bohålorna men de schaktar precis jämte och det lär ju störa svalorna samt eventuellt riskera stabiliteten i schaktväggen där bona finns. Jag pratade med han som körde hjullastaren men han tyckte inte att han störde svalorna på nåt sätt så jag gick hem, hämtade studsaren och gick tillbaka och sköt honom…

Nej inte riktigt, jag är inte mycket för att skjuta folk (brittiska soldater på Irland undantagna, där skulle jag nog faktiskt kunna tänka mig att klämma in en avtryckare). Jag gick hem men istället för att hämta studsaren så använde jag mitt favoritvapen, tangentbordet, till att mejla Miljö- och Hälsoskyddskontoret samt Halmstads ornitologiska förening. Vi får se om det har nån verkan. Tyvärr så tror jag att svalorna är ganska rättslösa och att bohålorna inte överlever sommaren. Jag lekte med tanken att gå bort och sätta mig framför hjullastaren och blockera den men jag orkar inte med det stresspåslag som kommit i en sån konfliktsituation.

Svalincidenten jagade upp mig och så var den dagen förstörd…. Riktigt så illa var det kanske inte men allt sånt här tär på mig och tärandet gör tillvaron väldigt tung. Till det ska läggas att myrkrypningarna i benen slog nytt rekord i natt, de var helt överjävliga. Jag hoppas att cannabisoljan kommer snart och att den har effekt. Jag har googlat och sett att det finns konventionell medicin mot myrkrypningar men läkarna verkar vilja göra omfattande utredningar innan de skriver ut den så även om jag lyckas övertala min läkare (ska träffa henne om tre veckor) att jag behöver medicin så kan det ta ett bra tag innan jag verkligen får den. Jag vet inte hur länge jag pallar med att myrkrypningarna och ryckningarna i benen förstör nätterna för mig. Det handlar dels om att kroppen inte får den fysiska vila den behöver men lika mycket om att hjärnan inte får tillräckligt med tid att vila. Sömnbristen skapar en enorm hjärntrötthet hos mig (känns som om hjärnan sakta kokar sönder) även om jag fysiskt sett klarar mig förvånansvärt bra på 4-5 timmars sömn per natt.

Igår kväll så njöt jag och Betty av sommarkvällen medan jag rökte min pipa. Betty gick dock igång när katten visade sig. Han har varit ute en vecka och ville komma in och käka lite så jag stoppade in honom och då ville Betty också in.

Till sist några foton som blivit över de senaste dagarna. På vissa skiften så har kornet verkligen gulnat.

Var vänlig följ och gilla: