Det har fortsatt att snöa här. I går morse hade det kommit dryga decimetern och sen kom det mer under dagen, det var dock plusgrader så snön sjönk ihop en hel del. Idag har kvicksilvret varit under nollan hela dan så nu är det skare, en skare som bär hundarna men inte mig.

Vi får hjälp med snöröjningen av en granne som var här och tog gårdsplanen och lite på baksidan. Jag hade dock hunnit skotta lite själv innan han kom. Jag röjde fram en gång från pannrummet till vedtraven för att smidigt kunna köra in ved. Lasset ni ser på fotot räcker ett dygn. Jag brukar köra in ved varje dag men jag har ett par dagars konsumtion liggandes i pannrummet för de tillfällen då vädret är så dåligt att jag inte vill/kan kärra ved. Med den eldning vi har nu så har vi samma innetemperatur som vi brukar. Jag har fått en känsla av att många sänkt temperaturen inne i höst, vissa verkar till och med skryta om det, men vi kör på som vanligt.

När det gäller hundarna och snön så tror jag att båda egentligen gillar den. Betty blir dock lite avskräckt på grund av att Sigge blir så busig och leksugen när det snöat. Han blir lite odräglig i sina försök att leka med henne.I mitten på augusti såg jag en duva falla död ner från en av kastanjerna på gårdsplanen. Jag skickade duvan till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för analys och nu har jag äntligen fått svar från dem. Duvan dog av nån form av trauma som orsakade en blödning i hjärtat, gissningsvis har den flugit in i en kastanjegren.Till sist tre fågelbilder. Den första är ett av de få fågelmatningsfoton jag lyckats ta på nära håll. Vanligtvis så sticker fåglarna bara jag visar mig men den här nötväckan lät mig komma ganska nära. Den andra två är på en bergfink och såna ser vi inte här så ofta (även om en sökning på bloggen visar att jag skrev om arten för ett år och en dag sen).

Var vänlig följ och gilla: