De spanska conquistadorerna sökte med stor frensi efter El Dorado och lika ivrigt söker jag efter rutiner som ska få mig att somna utan problem på kvällarna. Den senaste tiden har jag därför testat att senarelägga min piprökning, det är numera det sista jag gör på kvällen och efter det är det direkt i säng. Jag tycker det fungerar bättre men häromkvällen sket det sig eftersom jag fick i mig för mycket nikotin. Jag brukar tåla vitamin N bra men jag hade slarvat lite med kvällsmaten och rökte en nikotinstark tobak (Peterson Irish flake). Mot slutet av stoppet blev jag yrslig och illamående, typiska tecken på för mycket nikotin. Jag avbröt rökningen och gick in och tog lite att äta. Mat, särskilt söt sån, brukar hjälpa men den här gången tog det ganska lång tid innan nikotineffekterna släppte och det resulterade i att jag inte somnade förrän väldigt sent.

För ett tag sen bytte jag (på egen hand) kulor i min ögonbrynspiercing, från silver till guld. Jag hade dock problem med att dra åt kulorna ordentligt vilket resulterat i att de lossnat, först den nedre och sen den övre. Båda gångerna har det hänt här hemma och jag har hittat kulorna och fått dem på plats igen. Hade det hänt när jag var ute så hade kulorna varit förlorade. När den övre kulan lossnade så höll hela piercingen på att ramla ut men efter lite mickel fick jag dit den igen. För att det inte skulle inträffa igen åkte jag igår in till en piercare i Halmstad (inte min vanliga utan en annan – min hade stängt) så att han kunde dra åt kulorna ordentligt.

Vi har fått vinterväder igen så jag hade en av mina överrockar på mig när jag begav mig till piercaren. Den är inte min absoluta favorit men den är fin (och väldigt varm). På väg hem igen så fotade jag ett vintrigt Rävinge och gladorna som cirklade ovanför vår kulle. Som framgår av fotot på mig ovan så snöade det i går och efter en solig morgon idag så fick vi mer snö i förmiddags. Till eftermiddagen klarnade det dock upp igen. Nedan kommer några snörelaterade foton (de flesta är klickbara).

Var vänlig följ och gilla: