Jag vet inte vad det är med eld men det är fascinerande att stå och titta in i lågor. Jag har tänt i pannan idag och blev stående en lång stund och bara tittade på hur det brann.pannan_eld_2_a Egentligen borde jag tycka att det är jobbigt att eldningssäsongen har börjat igen, det innebär ju en hel del arbete. Jag tycker dock om att elda (kanske inte de mornar när jag inte får fyr i pannan). Att gå ut till pannrummet och lägga i ved känns genuint och rejält på nåt sätt. Det ger ett mervärde att värma huset med en eld man själv gjort upp. Snurrigt? Kanske…

I dag har elektrikern varit här och kopplat in strömmen i vattenrummet i stallet. Det nya rummet blev bra tycker jagvattenrum_hela_20141010_2_a och det är ett lyft att ha varmvatten i stallet, inget mera klabb med att värma vatten i vattenkokare.

Den gamla vattenledningen in i stallet frös varje vinter men den nya ska klara rejält med kyla eftersom det ligger en elektrisk värmeslinga i ledningen. Blir det riktigt kallt så slår vi bara på värmen.vattenrum_elslinga_20141010_a Himla praktiskt.

Jag har en sån där dag när luften bara gick ur mig vid lunchtid. Jag fick en del gjort på förmiddagen men nu orkar jag inte ta tag i nåt. Tyvärr klarar jag inte riktigt av att släppa det som finns på den mentala ”att-göra-listan”, så jag är orkeslös med ett dåligt samvete. Det sämsta av två världar. Bloggen är en kompromiss mellan att göra nödvändiga saker och avkopplande saker.

Var vänlig följ och gilla: