I går tranor och i dag ormvråkar. Fågeliakttagelserna kommer slag i slag just nu. Ormvråkar låter kanske inte så spännande men när jag kom hem i eftermiddags så satt det fem ormvråkar på skiftet nedanför ossomvrak_marken_1_a (det var det där med kamerautrustningen, på fotot är två av de mörka fläckarna ormvråkar). Jag vet inte riktigt vad de sysslade med men när jag närmade mig med bilen så lyfte de och flög undan en kort bit och landade på marken igen.

I dag trodde jag att jag var på väg att göra ett riktigt fynd på Emmaus. Jag hittade en snygg skjorta från Brioniskjorta_brioni_stor_a där (mina foton gör den inte rättvisa). Brioni tillverkar riktigt bra skjortor (deras button-downkragar är t.ex. spänstiga och inte slappa och formlösa som på flertalet av mina button-downskjortor). Jag hittade ingen prislapp i skjortan och då finns det en chans att göra ett fynd. Har man en riktigt bedjande blick när man påpekar att plagget saknar prislapp och undrar vad det kostar så kan man få ett bra pris. På Emmaus har de tydligen ett system där bara viss personal kan sätta pris på kläder. Han jag frågade hänvisade därför till en kvinna som var på rast.

Jag provade skjortan i väntan på att rätt expedit skulle komma tillbaka. Skjortan passade perfekt! Tyvärr hittade jag en prislapp undangömd inne i skjortan. Sexhundra kronor ville de ha för den. Då dog tanken om att göra ett fynd. Det var oerhört mycket mer pengar än vad jag var beredd att betala. Jag hängde tillbaka skjortan med en förhoppning om att priset ska avskräcka andra spekulanter och att den så småningom hamnar på en av de återkommande reorna på Emmaus.

Joyce Carol Oates fick inte nobelpriset i litteratur i år heller. Hon är min stående kandidat till litteraturpriset. Jag har bara läst en bok av henne, hennes bok om boxning (som träffande nog heter just det, ”Om boxning”)boxning_oates_a men jag tycker hon gjort sig förtjänt av nobelpriset i litteratur (och sport) bara genom den boken.

Var vänlig följ och gilla: