Det blev inget inlägg i går kväll eftersom jag var så trött. Den sista tiden har jag varit trött (som i sömnig) på kvällarna. Jag tycker det är jättebra eftersom det har inneburit att jag somnat utan sömntablett.zolpidem_a Jag har aldrig riktigt förlikat mig med att jag behövt använda tabletter för att sova. Jag tror det beror på en rädsla att jag ska bli beroende av dem. Ett litet psykiskt beroende har jag kanske haft eftersom jag det senaste året tog dem rutinmässigt bara för att jag var rädd att inte kunna somna. Att somna utan tabletter känns därför väldigt bra. Innan jag blev sjuk så var jag fenomenal på att somna snabbt, jag la ifrån mig boken, släckte lampan och sen sov jag.

tranor_mobil_3_20141008_zoom_aMina försök att vara naturfotograf fortsätter. Ska det bli nåt av det så måste jag nog byta utrustning, en gammal mobil och vår digitalkamera (med ett standardobjektiv) räcker inte för att jag ska komma tillräckligt nära för att få bra bilder (jag måste nog fota mer också). På väg hem från dagis/fritids med ungarna så flög en flock tranor över bilen (ganska lågt). Jag försökte fota dem med mobilen men det blev mest ett suddigt V. När vi klev ut ur bilen hemma på gårdsplanen så kom tranorna tillbaka över oss. Nu hade de fått lite mer höjd och även tappat V-formationen. Jag sprang in efter vår kamera men när jag väl fått tag på den så var tranorna så långt borta att det inte blev bra bilder med den heller.tranor_kamera_1_20141008_zoom2a

 

I dag har jag varit lite gnällig på CLAVIS. De hade möblerat om i caféetclavis_cafe_a där och det gillade jag inte. Inga förändringar tack! Allvarligt talat så tror jag bestämt att man kan påverka den sociala interaktionen i ett café genom hur man möblerar. Jag upplever att de möblerat om på ett sätt som maximerar snabb genomströmning av folk som äter men försvårar den sociala samvaron. Jag tror inte att det är så caféet används av oss som besöker CLAVIS i dag. Jag tror att de flesta i första hand går dit för den sociala biten och inte för att fika eller äta lunch. Jag skrev i varje fall ner mina tankar och mejlade de till CLAVIS.tvattstuga_ludd_a Jag kände mig lite som om jag precis satt upp en lapp i tvättstugan.

I går morse så tänkte jag sätta i gång att elda i pannan efter sommaruppehållet (då vi använder el för uppvärmning/varmvatten). Jag fick dock inte liv i pannan,pannan_2_a det verkade som om den inte fick ström. Vi har en UPS (ett stort batteri som förser pannan med ström även om det skulle bli strömavbrott) och displayen på den blinkade rött. Jag läste instruktionsboken men kunde inte begripa vad det var som var fel. Jag ringde vår elektriker och de sa att de skulle försöka komma i dag men annars skulle de komma de närmaste dagarna. Jag tänkte att det var elektrikerspråk för att de skulle komma någon gång under oktober. Jag hade dock fel, strax innan klockan elva så dök de upp. Det tog inte många minuter för dem att få igång pannan eftersom det visade sig att jag gjort fel när jag satte i gång UPS:n. Lite pinsamt var det men samtidigt var det skönt att det inte var ett dyrt och komplicerat fel.

Var vänlig följ och gilla: