I går kväll var det lite rått och ruggigt inomhus (även utomhus) så jag tände säsongens första brasa i kakelugnen.eld_kakelugnen_1_20141106_a_275 Förutom värme så gav kakelugnen också en rejäl dos trivsel.

I väntan på ett möte med Försäkringskassan i går så fördrev jag en timme på Myrorna. Hos försäkringskassan fick jag mer information om sjukersättning och hos Myrorna så ”fick” jag ett par skor.loake_chukka_fran_sidan_2_a Samtalet om sjukersättning var nyttigt men det är en oerhört jobbig fråga för mig. Nu vet jag i varje fall lite mer om vad som gäller (ett beslut om sjukersättning gäller t.ex. resten av arbetslivet, inte fem år som jag trodde, och det finns mycket små möjligheter att göra praktik/arbetsträning om man väl fått sjukersättning).

Jag var betydligt gladare när jag gick från Myrorna än när jag gick från mötet med Försäkringskassan. Orsaken till min glädje var de snygga kängor (Chukka boots) från Loake (brittiskt kvalitetsmärke) som jag köpt. Kängorna är i mocka vilket är snyggt men lite opraktiskt. De har en Dainitesula vilket är praktiskt men inte lika snyggt som en lädersula.

Kängorna är från Loakes 1880-linje,loake_chukka_uppifran_a vilken är deras exklusivaste. Det innebär att de till stora delar är handgjorda (givetvis randsydda). Jag har en tanke om att jag ska försöka sälja dem i Göteborg men jag känner att jag är väldigt förtjust i kängorna. För att göra saker och ting värre så är de dessutom ruskigt sköna. Skälet till att jag inte skulle behålla dem är rent krasst, jag tror att jag kan sälja dem med hyfsad förtjänst.

Väljer jag att behålla kängorna så måste jag göra plats i min skosamling. Då skänker jag mina slitna, men sköna, ökenkängorokenkangor_bruna_a till Röda korsets insamling av vinterkläder till de asylsökande i Halmstad.

Idag skulle varit början på två socialt intensiva dagar för mig. I kväll hade jag afterwork med Socialförvaltningen inplanerat och i morgon förmiddag så skulle jag prova choklad med min fru och några kompisar. På eftermiddagen så var hela familjen bortbjudna till några vänner. Eftersom jag inte riktigt återfått det känslomässiga fotfäste jag tappade i tisdags så har jag ställt in alla aktiviteterna. Jag känner mig väldigt nedstämd och uppgiven och orkar inte med så mycket sociala kontakter just nu.

Trots att jag inte orkar med helgens aktiviteter så ska jag ändå åka in och göra praktik i eftermiddag (den är flyttad från i onsdags). Jag vet inte hur mycket jag kommer att orka göra men eftersom timmarna efter lunch har varit väldigt tunga de senaste dagarna så jag vill se till att jag är sysselsatt med nåt i eftermiddag. Jag vet att det är ok att bara vara, att sitta och inte få nåt gjort, på praktiken och när jag är där så gör jag i varje fall ingenting i ett socialt sammanhang. Även om jag inte orkar med så mycket sociala aktiviteter just nu så känns det ändå bättre att vara bland folk i eftermiddag.

Var vänlig följ och gilla: