Vi har nåt mer otyg än iller och mård i hönshuset. De tre kycklingarnahons_kycklingar_tre_forsvunna_a som överlevde ”minkattacken” är försvunna. Jag har letat igenom hönshuset utan att hitta några spår av dem. Vad jag däremot hittat är två hål i tegelgolvet.hal_i_golvet_2_300_a Hålen är så små att jag inte tror att en mink, iller eller mård kan klämma sig igenom dem. En vessla eller en råtta klarar det nog utan några större problem.

Jag har ställt in en råttfälla till hönsen och agnat den med korv från Gudmundsgården. Jag ska också rattfalla_honshuset_aställa in en slagfälla (där hönsen inte kommer åt). Jag hoppas att nån av de kan ge svar på vem som smyger i hönshuset.

I går lästa jag på SVT:s hemsida att regeringen har bjudit in alla riksdagspartier utom SD till samtal om flyktingmottagandet. Vill S och MP att SD ska gå framåt ännu mer? Varför bjuder de annars Sverigedemokraterna på en möjlighet att spela ”offer” och underdog i kamp mot etablissemanget? Är man i regeringen rädda att en inbjudan ska ge Sverigedemokraterna legitimitet? Tyvärr så fick SD legitimitet så det räcker och blir över på valnatten.

Orsaken till att regeringen inte bjudit in SD kan väl ändå inte vara att de är så osäkra på sin egen argumentation att de inte vågar ”ta fajten”, för att använda Kommunals gamla slogan?ta_fajten_kommunal_a Jag tror att enda sättet att vända Sverigedemokraternas framgångar är att ta en diskussion med dem och deras sympatisörer. Den diskussionen måste tas överallt, i riksdagen men också vid fikabordet på jobbet. Att bara försöka ignorera eller frysa ut SD tror jag inte på, nu är det konfrontation genom dialog som behövs.

I eftermiddags var jag till SIA i Slöinge. Jag skulle ”bara” kolla om de hade nåt gott i sin andrasortering. Det hade de. Det blev en väldig massa glass.glass_20141105_450_a

Var vänlig följ och gilla: