Yngste sonen var hemma från skolan idag med. Egentligen var han frisk nog att gå dit men på skolan vill de att barnen har en ”karensdag” som friska innan de kommer tillbaka. Det här är nåt som sonen var fullt medveten om, han påtalade det redan vid frukosten igår. Att han vill vara hemma handlar inte om att han inte tycker det är kul i skolan och fritids utan om att han vet att det brukar bli ganska mycket son_platta_praktik_20150831_askärmtid om man är hemma som sjuk. Just nu är skärmtid det allra bästa han vet.kavaj_tiger_inte_mig_a

Sonen följde med mig till praktiken, nåt som han var mycket nöjd med eftersom han fick spela på iPaden medan jag praktiserade. Vi var också till Kupan, där var det mycket folk eftersom det var halva priset på allt i butiken. Jag har haft span på några plagg där ett tag, kläder som jag gillat men som jag har varit för snål för att betala fullpris för. Idag passade jag därför på när det var halva priset.

skjorta_boss_orange_aSonen och jag var på plats när Kupan öppnade klockan 12 och plockade snabbt åt oss ”mina” grejor (en kavaj, en skjorta och en slips). Jag hade inte vågat provat dem tidigare eftersom jag vet att jag har svårt att hänga tillbaka snygga saker som sitter bra på mig, även om jag egentligen tycker att de är för dyra.

När jag provade kläderna så visade det sig att skjortan var precis så snygg som jag trott men att kavajen satt väldigt illa på slips_kenzo_murrig_amig. Den var snygg, bara inte på mig. Slipsen brydde jag mig inte om att prova men det var en fin roströd kreation från Kenzo. En av mina absoluta favoritslipsar är en grön Kenzoslips med blommor på och jag tror att den här har potential att också bli en favorit.

Det var lite synd att kavajen inte satt bra eftersom den matchade skjortan och slipsen väldigt bra. Jag hade kunnat ha hela utstyrseln imorgon när jag ska prata för Kommunstyrelsen i Halmstad. Jag är lite osäker på vad jag ska ha på mig då, jag vill inte ha nåt anonymt och småtrist utan nåt lite personligare men jag vill ändå framstå som seriös. Har jag dessutom nåt som jag sytt om på mig så är det en extra bonus, det är alltid kul att kunna visa att det enkelt går fixa till kläder så att de passar ens personliga tycke och smak.

I dag har jag också varit med om att plocka ut ytterligare en ek till den nya köksbänken ur skogen. När vi förra veckan lämnade den ek som var sågad till torkning så trodde han med torken att några brädor tyvärr skulle kasseras, så för att få tillräckligt med plankor så beslöt vi att ta ner en ek till. Han som tidigare hjälpt oss med fällning och sågning ställde upp en gång till. Vi är honom ett stort tack skyldiga!

Det var ett riktigt slit att få ut stockarna ur skogen. Vi fick baxa dem en bit för hand innan vi kunde använda en röd liten Golf (hade inte tillgång till traktor) till att dra ut dem (se nedan). För att kunna dra ut stockarna så fick vi skarva olika rep och spännband för att få ihop en lina som räckte tillräckligt långt in i skogen, Golfen kom inte längre än till hagen jämte.

stock_fallning_a stock_o_rep_a

stockar_o_dragbil_astockar_slap_a

 

Var vänlig följ och gilla: