ungdomsbocker_aGårdagen förflöt smärtfritt trots att jag var ensam med barnen och ett tag var ganska trött. Under eftermiddagen så gnällde åttaåringen lite om att han inte hade nåt att göra, jag föreslog då att han skulle läsa men svaret blev att han inte hade nåt att läsa. Då slog det mig att jag ju faktiskt har en massa barn- och ungdomsböcker liggandes i en kartong i magasinet. Jag gick ut och hämtade in några av böckerna som jag vet att jupp_med_handerna_aag gillade när det begav sig.

Sonen plockade ut några böcker som verkade intressanta men han började inte läsa nån av dem eftersom jag hade hittat en bok, Upp med händerna, som jag ville läsa för barnen. Den borde räcka ungefär tills vi fått tag i den sista Hicke-boken, ”How to fight a dragon´s fury”, som släpps den nionde september.

Nåt som är extra kul med Upp med händerna är att jag ”ärvt” den av pappa, han läste den som liten, jag läste den som liten och nu läser jag den för mina barn. En bra historia håller! Jag insåg att åttaåring tyckte boken tv_middag_20150829_1avar spännande när han, medan jag läste, gick och hämtade en leksaksrevolver.

Jag fastnade med släktforskningen i går så kvällsmaten blev lite senare än tänkt. Jag hade lovat att ungarna skulle få se LasseMajafilmen som gick på Barnkanalen under kvällen så kratta_lov_apple_adet blev en TV-middag. Pojkarna var hur nöjda som helst med det.

Idag så klippte jag gräset efter lunch och jag kunde då konstatera att vi är inne i krattandets tid. För att kunna klippa gräset så var jag tvungen att kratta undan en del äpplen men även en massa torra löv. Jag vet inte varför äppelträden börjat fälla löven redan. Resten av gräsklippningssäsongen kommer innefatta ett idogt krattande innan jag kan köra ut klipparen. Först är det äpplen, sen kastanjer och sist löv.

fluga_i_fonstret_aNär vi i eftermiddags satt och fikade så slant tungan på mig. Det var en fluga som surrade vid ett fönster och när min fru försökte släppa ut den så flög den istället in i rummet. Jag kommenterade det med ”det är kanske en deprimerad fluga”, syftandes på att flugan kanske medvetet valde att bli kvar inomhus för att kunna bli ihjälslagen. Pojkarna förstod vad jag menade och skrattade men jag blev kall inombords. De vet att jag är deprimerad och jag blev rädd att de skulle göra kopplingen deprimerad fluga – fluga söker döden – pappa är deprimerad – pappa vill ta livet av sig. Jag har pratat med pojkarna om självmord men det har varit när de hört det nämnas på TV och jag har alltid varit ganska vag i de samtalen. Det är kanske fel strategi men jag är väldigt rädd för den dag då nån av pojkarna kommer att fråga om jag försökt ta livet av mig. Den dagen kommer, det är bara en fråga om när och om jag ska ljuga eller inte när jag besvarar frågan.

Tack och lov gjorde de i varje fall inte kopplingen mellan en fluga med dödslängtan och deras deprimerade pappa idag. Hur det gick för flugan? ”He´s longing for the fjordsglass_kanelbulle_a

Hustrun var förbi SIA i Slöinge idag för att se om de hade nåt spännande i andrasorteringen. Hon kom hem med en hel del glass, bl.a. så hade hon köpt fem liter kanelbulleglass för den hisnade summan av 19 kronor. Jag tror att det blir till att testa lite av den när ungarna somnat i kväll.

Var vänlig följ och gilla: