I morse var jag nere i källaren och hämtade nåt. På väg upp i trappan (som egentligen är mer av en stege)trappa_kallaren_a upptäckte jag en snigel på väggen.snigel_leopard_2_a Jag var på väg att mosa den, i tron att det var en mördarsnigel, när jag såg att det var en leopardsnigel (pantersnigel enligt Naturhistoriska riksmuséet). Den fick leva, fast jag lyfte ut den.

Det var första gången jag hittade en snigel i källaren. Vi har en ganska torr källare (inte gillestugetorr men huset är bra dränerat och vi har en avfuktare) så jag trodde inte att sniglar trivdes där. Å andra sidan så brukar vi stöta på en padda där och jag har även sett större vattensalamandersalamander_storre_a i en av de gamla golvbrunnarna. Uppenbarligen finns det tillräckligt med fukt där för att locka till sig åtminstone amfibier.

Femåringen hade en riktigt skrällande hosta i natt så han fick stanna hemma från dagis idag. Jag skulle haft praktik men vabbade i stället. Fast jag gjorde lite praktik också. Sonen och jag åkte in till Socialförvaltningen och mejlade hem dokument så att jag kunde sitta hemma och jobba. Inte för att jag var stressad och kände mig tvingad utan för att jag tyckte det var roligt.

Man kan tycka att det var lite omständigt att själv åka in för att kunna mejla dokumenten. Det var det men jag var lite orolig att min handledare skulle tycka att det var en dålig idé att jobba hemifrån. Så för att eliminera den risken blev det en extra resa till Halmstad.

Jag har tänkt öka min praktik lite. Ingen stor ökning, bara lägga på en halvtimme på måndagar och onsdagar. I dag mejlade dock CLAVIS om en skrivarcirkelskrivarcirkel_v2_300 som ska vara åtta måndagsförmiddagar under hösten. Jag vill gärna gå på den men är lite orolig att det blir för mycket aktiviteter för mig med en ökning av praktiken och en skrivarcirkel upptill.

Att behöva välja mellan två olika aktiviteter som jag vill göra, är inte min bästa gren. Innan jag blev sjuk brukade jag lösa det genom att göra båda och försöka planera min tid lite bättre. Det är en (av flera) orsaker till att jag är sjukskriven nu. Oavsett hur väl man planerar sin tid (periodvis delade jag in min i block om 15 minuter) så finns det gränser för vad man hinner och orkar med. Tyvärr så passerade jag de gränserna.

Var vänlig följ och gilla: