Idag köpte jag en klänning till min frurod_klanning_a. Den hängde på REA-stället på Myrorna och var precis en sån klänning som jag gillar. Inte nödvändigtvis en sån som min fru gillar. Jag chansade på att hon skulle gilla den och att storleken skulle passa. Hon gillade den men storleken stämde inte. Eventuellt kan min svägerska eller svärmor vara intresserade, jag ska höra med dem. Det var verkligen synd att den inte passade min fru. Hon brukar inte gilla ärmlösa klänningar och jag är väldigt svag för dem, eller egentligen kvinnor i ärmlösa klänningar.

När jag var på Myrorna så hittade jag också DVD-boxen med “En förlorad värld” (Brideshead revisited). En av mina svenska stilikoner, Johan Hakeliusjohan_hakelius2_a, talar om den som en stor inspirationskälla för sitt sätt att klä sig. Jag håller på att läsa boken just nu (även om den fått stå tillbaka för Kate Atkinsons deckare på sistone). Jag kan inte riktigt se kläderna framför mig när jag läser så jag ser fram emot att titta på DVD:n.

Orsaken till att jag gick in på Myrorna var att jag var på jakt efter tomtekläder till 4-årings Luciatåg på fredag. De senaste åren har båda pojkarna varit pepparkaksgubbar så på den fronten är vi välförsedda med kläder. I morse meddelade dock minstingen att han är trött på att vara pepparkaksgubbe och ska vara tomte i år. Jag hittade bara en tomtetröja på Myrorna men jag var förbi Lettlandshjälpen i Slöinge på eftermiddagen och de hade allt som fattadestomteluva_a.

Idag åt jag också lunch med tre vänner. En gång i tiden jobbade vi tillsammans på länsstyrelsen. De har hållit kontakten med mig både när jag bytte jobb och när jag blev sjuk. Jag brukar äta lunch med dem var och en för sig men så här innan jul träffades vi allihop tillsammans. Det var väldigt trevligt. Vi åt indiskt och det var ett tag sen sist för mig. De här återkommande luncherna jag har med vänner är oerhört viktiga för mig. Det är oerhört betydelsefulla sociala kontakter.

Var vänlig följ och gilla: