Lagom till hustruns födelsedag i går så hade yngsta sonen har fått en ”börja-skolan-förkylning” och höll mig därför sällskap hemma. Vi tog väldigt lugnt och det blev ganska mycket skärmtid för oss båda.Christian_runing_fodelsedata_kyrkobok_1855_a Han tittade på film och spelade på plattan medan jag släktforskade (det går framåt men ännu inga irländska rötter) och slösurfade (mer om det allra sist).

Under dagen så började jag också känna mig dålig men jag tror att det var oro som tog sig fysiska uttryck eftersom jag mår bättre idag.

I går kom byggaren som ska fixa köket hit och tog lite mått och diskuterade igenom upplägget. Han fick ta diskussionen med min fru eftersom jag höll mig i sovrummet. bygg_ab_lars_bengtsson_aJag mådde som sagt var inte bra men det var inte hela orsaken. När jag var frisk och jobbade så hade jag lite kontakt med byggaren i tjänsten (en positiv kontakt) och igår så orkade jag inte träffa honom och riskera frågor som ”Hur är det?” eller ”Vad gör du nu?”.

Det kan ju tyckas vara korkat att anlita en byggare som jag tycker det är jobbigt att träffa. Både min fru och jag har dock jobbat med honom i tjänsten och vi har också anlitat honom till att byta en vägg i stallet och vet att han är bra. Jag tror också att gårdagens reaktion var ett undantag och att det kommer kännas bättre när de kommer hit för att påbörja arbetet.stallet_ombyggnad_2006_a

Hela familjen firade min frus födelsedag med att gå ut och äta (stoppade i yngsta sonen en Alvedon wild_west_steakhouse_300 innan så att han inte skulle vara trött och grinig). Det blev Wild west steakhouse, kanske inte den mysigaste restaurangen i Halmstad men god mat och pojkarna gillar stället (cowboytema med vapen m.m. på väggarna). Maten var god och det var väldigt mycket av den. Jag åt en club_sandwich_20150828Clubsandwich, pojkarna åt varsin hamburgare och hustrun åt revbensspjäll. Jag var proppmätt när vi gick därifrån.

Fast jag var inte så proppmätt att jag inte orkade lite glass när vi kom hem. Jag har upptäckt att om man blandar SIAs kakdegsglass med deras chokladglass så får man en fantastiskt god kombination. glass_kakdeg_choklad_aOm jag var mätt efter restaurangbesöket så var jag äckligt mätt efter glassen.

Idag är jag ensam hemma med pojkarna eftersom min fru är iväg på en turridning med några soderasen_akompisar. De rider på Söderåsen i Skåne och det är fantastiskt fina trakter. Hustrun och jag bodde där ett tag så jag har sprungit en del i de trakterna.

Yngste sonen är fortfarande krasslig så pojkarna och jag har tagit det lugnt. Jag har dock städat inne hos hönsen, datorn agerade barnvakt medan jag var ute.honshus_20150829_a

När jag kom in från hönshuset så tittade jag lite på när sönerna spelade. Det var nån form av ”skjut-och-spräng”-spel i rymdmiljö som de var otroligt engagerade i. Samma sorts spel (fast enklare) som jag älskade att spela på Finlandsbåtarna (enda gången som jag kom i kontakt med dataspel) när jag var i deras ålder. Jag noterade att den riktade reklam som finns på så många sajter nu för tiden slog lite fel idag. På skärmen reklam_datorn_2_agjordes reklam för Burberry, Michael Kors m.fl., det speglar inte riktigt sönernas intressen, men väl mina surfvanor.

Var vänlig följ och gilla: