Gårdagen var verkligen en händelserik dag för mig, kanske lite för händelserik – jag är lite ”avslagen” idag. Vad var det då som hände i går? Dagen började med en fantastisk morgonvandring i hagarna där jag filmade och fotade vyer, djur och förstås även mig själv. Lite senare på morgonen gick jag som vanligt med Sigge

och vid lunchtid var jag inne på Röda Korset i Halmstad. Jag hämtade upp några saker där och så pratade jag med en i personalen om deras sömnadsverksamhet. Jag har framfört några idéer om vad de skulle kunna sy och hon ville höra lite mer om dem. När jag ändå var på plats så gick jag en runda i butiken och det resulterade i inköpet av en hatt av modellen ”Bolero” eller ”Córdoba” (efter den spanska staden). Jag tror att jag ska ge mig på att forma om brättet så att det inte är helt platt utan går upp där bak och går ner på framsidan av hatten.

 

Efter besöket på Röda Korset gick jag tvärs över gatan till Erikshjälpen och där gjorde jag ett riktigt fynd. Bland skjortorna hängde en från Zegna – ett av de allra flådigaste italienska märkena. Det var min storlek och den kostade bara 79 kronor. Skjortan var enfärgat blå och eftersom man inte kan ha för många blåa skjortor slog jag till. Priset, 79 kronor, var löjligt lågt – skjortan var av en lite finare modell eftersom den hade dubbla manschetter och det kostade säkert 5-6000 kronor ny. Har skjortan på fotot till vänster.

 

Hemkommen från Röda Korset och Erikshjälpen så hann jag träna och äta lite innan det var dags för häst och vagn.Våra hyresgäster i stallet kör ju vagn (stor 4-hjulig vagn) med sina hästar och igår bjöd de på en åktur. Vår äldre granne (han som vi klipper gräset åt) åkte också med och han uppskattade nog åkturen ännu mer än vad jag gjorde. Den var fantastiskt rolig och jag hoppas att vi kan göra om det senare i sommar. Jo just det, under turen så såg vi också bin som svärmade. Jag gick förbi där idag på morgonen men då hade svärmen flugit vidare eller blivit hämtad av en biodlare.

 

Mina aktiviteter var dock inte avslutade ännu för vid 21-tiden begav jag mig till grannen som nämnts ovan för att titta på fotboll och fika. Medan vi sörplade kaffe och stoppade i oss snabba kolhydrater såg vi Spanien besegra Frankrike. Som ni ser på fotot hade jag på mig dagens tredje utstyrsel. Det är en bra dag när jag lyckas klara av tre olika utstyrslar!Ett klargörande bara – fotot på mig ovan, när jag står framför vagnen är fejk om nu nån inte sett det. Jag klippte ut mig ur ett annat foto och la in mig framför vagnen. Det var lite pill eftersom jag har ett gammalt och dåligt bildbehandlingsprogram, men det gick att göra hjälpligt i varje fall.

Var vänlig följ och gilla: