Jag körde en sväng till byn igår för att kompletteringshandla lite och då såg jag flera kärrhökar som gled fram på låg höjd över fälten. Jag tror att en av de faktiskt lyckades fixa lunch medan jag tittade på.

Mer fåglar – i morse svängde jag förbi backsvalorna en sväng. Det är full fart där och jag tror det beror på att de är inne på sin andra kull. Jag tog en väldig massa bilder men när jag tittade på dem efteråt upptäckte jag att väldigt få var bra. Alla de som var bra, eller i varje fall mindre dåliga, var tagna med en specifik kamerainställning. Jag får verkligen hålla koll på hur kameran är inställd.Igår kväll badade jag igen efter några dagars uppehåll på grund av dåligt väder. Det var väldigt skönt, men jag hade hjälp av att jag hade med mig varmvatten (vatten från dunkar som stått i bilen), dunkvattnet gjorde skillnad. När jag badade så räddade jag livet på en liten insekt som lyckats ramla i vattnet. Jag vet inte vad det är för sort, kanske skickar in ett foto till ”Jourhavande Biolog” för att den frågan avgjord.I morse åkte hustrun iväg till sina föräldrar. Hon vänder åter på onsdag och då har hon sin mor och 15-åringen med sig (han är redan där) hem. Äldsta sonen vände dock hem idag efter några dagar hos sin flickvän. Hans sommarjobb börjar i morgon så då måste han hålla sig hemma. Jag mötte honom vid tåget och chockade honom med mina diskreta lilarutiga brallor. Jag tycker de är skittuffa men sonen var nog inte av samma åsikt.

Var vänlig följ och gilla: