Sommaren 2024 fortsätter att bjuda på låga temperaturer, mycket vind och häftiga regnskurar. Enda botemedlet mot den typen av elände är tweed! Igår hade jag därför mina två favoriter bland mina många tweedkavajer när jag promenareda med Sigge. Det är en blå sak i handvävd Donegaltweed och en lite mörkare, och rutig, i Harristweed.Min plan var att som vanligt bada badkar på kvällen (har blivit min nya rutin) och jag hade tänkt att testa nåt nytt – att ta med mig varmvatten för att det inte ska vara fullt så kallt som det varit de senaste dagarna. Jag hade inte tänkt ta varmvatten ur kranen utan jag hade ställt två vattendunkar i bilen och eftersom det blir varmt i bilar så fort det är lite solljus (och det hade vi igår) så skulle jag få mitt varmvatten.

 

När det var dags att gå iväg och bada så tyckte jag att himlen såg oroväckande mörk ut och att det blåste lite för mycket för att det skulle bli behagligt att bada badkar ute. Jag stannade hemma och det var nog tur för lite senare så vräkte regnet ner. Det hade inte alls varit kul i badet då.

 

Nån som hade kul i badet i går var Sigge som först rejsade lite i badkarshagen för att sen hoppa i badet och plaska runt rejält.Idag har det gråa och regniga vädret fortsatt men det var fint i morse så jag passade på att gå en sväng i hagarna vid 6-tiden och sen så körde hustrun och jag med Tora vid åtta.

Tyvärr upptäckte vi att Tora var lite halt på ena bakbenet så vi fick korta ner rundan, det var nog tur för när vi kommit hem så började det regna igen. Enligt prognosen skulle regnet inte komma förrän en timme senare.

Var vänlig följ och gilla: