Påsken har varit varm och solig, det känns verkligen som om vårvärmen kommit nu. Kvällarna har också varit hyfsat varma så jag har börjat sitta ute med kvällspipan igen. Det är mycket trevligare att sitta i friska luften och titta ut över gårdsplanen än att sitta instängd i pannrummet eller i drängkammaren.

 

Apropå piprökning så fick jag en tobaksleverans igår när hustrun och pojkarna kom hem från besöket hos hennes föräldrar. När de var där träffade de hustruns syster med tillhörande skotsk make. De hade i vintras fått besök från Skottland och de besökarna hade med sig piptobak till mig. Tobakshandlare i Storbritannien skickar inte tobak till Sverige så jag hade köpt den på nätet och fått den skickad till de skotska släktingarna som sen tog med den hit. Metoden är lite omständlig men den fungerar.

 

Våra fyrbenta sommargäster har blivit fler, en ko med två kalvar har anslutit. I går satt jag och snackade med korna en lång stund när de betade bakom fårhuset. Korna och vissa av kalvarna är skeptiska till mig men några av kalvarna får jag klappa.

 

Under morgonens hundpromenad blev det traktorskådning. De håller på att plöja stycket nedanför oss (där jag brukar gå med hundarna) och vi gick förbi för att kika närmare på traktorn. Den hade nämligen extrautrustning påkopplad, nån slags myllningssaggregat som kan flyttas från sida till sida på traktorn så att de få ner gödning eller utsäde i det de nyss plöjde. Jag misstänker att det är ett sätt att minska antalet vändor man måste köra med traktorn på fältet, det spar ju både diesel och minskar markpackningen.

 

När vi stod och tittade på plöjningen som kom ännu en traktor körandes, den skulle upp till korna i vår skogshage. Traktorn var dock utrustad med dubbelmontage så det blev trångt att ta sig upp för backen som leder in i hagen. När vi tittade på de två traktorerna så kom jag att tänka på traktorsketchen i ”Helt apropå” (från slutet på 80-talet).

Igår sprang jag ett 90-minuterspass, det kändes tungt men gick inte långsammare än det brukar. Efteråt var dock benen helt förstörda på mig, de värkte och ryckte hela kvällen men tack och lov så tog min myrkrypningsmedicin bort ryckningarna så att jag kunde somna när det blev läggdags. Planen var att springa en kort sväng idag med men jag var fortfarande stel och öm i benen i förmiddags så jag beslöt att dagens träning fick ske på cykel istället (sågade och klöv lite ved också).

Avslutningsvis några kalv- och hundbilder. De två sista blir större om ni klickar på dem.

Var vänlig följ och gilla: