Jag läser mycket ”Hicke Hiskelig Halvulk IIIhur_du_stjal_en_drakes_svard_a för barnen nu. Eftersom både de och jag tycker om Hickeböckerna så blir det ofta läst flera gånger om dagen. Ungarna kan komma och be mig läsa för dem och när jag säger åt dem att hämta boken så är det inte ovanligt att de svarar ”Det har vi redan gjort och vi har lagt ut lammskinnet i fåtöljen också”. När jag sitter i fåtöljen, eller soffan, i vardagsrummet så vill jag helst sitta på ett lammskinn (från den tiden då vi hade lamm).fatolj_lammskinn_a Ungarna har koll på det och när de vill fjäska lite så lägger de ut lammskinnet i förväg.

Hicke finns ju som film (”Draktränaren” och ”Draktränaren 2”) draktranaren_amen jag har inte sett nån av dem. Jag har dock bara hört positiva omdömen om filmerna. När jag letar igenom DVD-filmerna på secondhandbutikerna så håller jag utkik filmerna om Hicke men jag tror att de är lite för nya för att dyka upp på begagnatmarknaden redan.

Äldsta sonens tennisträning var i Slöinge även denna söndag och jag åkte dit med honom och femåringen. Som vanligt kom vi i väg hemifrån sent. Jag stressade ut med ungarna till bilen, fick dem och mig på plats, för att sen upptäcka att jag glömt bilnyckeln. Jag rusade in och hämtade nyckeln och kastade in mig bakom ratten men när jag vred om nyckeln så hände inget. Det enda som hördes var det där metalliska klickandet som hörs när batteriet är tomt.

Superstressad fick jag över ungarna i hustruns bil och kom iväg till Slöinge. På vägen dit så svor jag över Forden. Så sent som i mitten på december var den på verkstan och de laddade batteriet då. Det blir ett nytt besök på verkstan i morgon.

tennis_sloinge_aI tennishallen så har de ett rum där man kan slappa, där finns soffor och de har en TV ståendes. Femåringen och jag satt där medan åttaåringen tränade. Jag försökte varva ner med kaffe och ”The Ring” (medhavd) medan yngsta sonen satt och spelade ”Plants vs. Zombies” på iPaden.sloinge_tennis_soffa_a

När vi kom hem efter tennisen så startade vi min bil med hjälp av hustruns bil och startkablar. Sen körde jag fram och tillbaka till Halmstad för att ladda batteriet. Vi får se om det blev tillräckligt med ström för att starta den i morgon. Det behöver ju inte vara nåt fel på batteriet. Jag kör bara korta sträckor (till Getinge och tillbaka) och det blir ju många starter och få mil. Det är möjligt att jag tömt batteriet på det sättet.

Under eftermiddagen så kände jag av stressen från tennisen och bilen. Det började med domningar i kinderna och blommade sen ut i stark oro i hela kroppen. Jag tog Theralen och det hjälpte efter en stund. För att varva ner ytterligare så har jag också kört ett pass skuggboxning under kvällen. Just nu känns det rätt ok.

Var vänlig följ och gilla: