Större delen av gårdagen tillbringade jag sovandes på soffan i vardagsrummet. Jag mådde illa (på grund av stress och oro) hela torsdagen och när illamåendet fortfarande satt i går morse så tog jag min lugnande medicin, Alimemazin, för att försöka bli av med det. Vanligtvis så tar jag Alimemazin och Oxascand mot orosillamående men jag ska ju undvika Oxascand (och andra bensodiazepiner) så jag skippade den. Jag tog lite mer Alimemazin än jag brukar för att försöka kompensera för den uteblivna ”benson” och det fungerade men jag blev snortrött och sov en väldig massa igår.

 

Förra våren tog jag i princip inga bensodiazepiner eller nån Alimemazin och då märkte jag att Alimemazinen tog bättre än tidigare, jag behövde mycket mindre för att uppnå den vanliga effekten. Jag tänkte då att det berodde på att jag tog den så sällan men nu börjar jag tro att det berodde på att den blir effektivare om man inte har en massa bensodiazepiner i kroppen. De senaste veckorna har jag tagit Alimemazin ett par gånger i veckan så jag är van vid den, gårdagens reaktion överraskade därför mig. Jag har dock bara tagit en tablett Oxascand på tre veckor och jag tror att det gjort att den mer eller mindre kroniska kemiska dimma som jag levt med på grund av tabletterna börjat lätta och gjort att Alimemazinet effektivare. Nästa gång jag tar det ska jag testa och ta en lägre dos än normalt.

 

Trots att jag var väldigt trött i går så gick jag med hundarna som jag skulle, jag till och med cyklade en timme på eftermiddagen (då hade tröttheten börjat släppa lite). Jag promenerade hundarna både på fälten och i skogen där kor och kalvar går. Jag vill vänja både hundar och kritter vid varandra. Hundarna tycker att det luktar väldigt spännande där djuren gått men när vi kommer inom synhåll för dem så tycker Sigge att det är lite läskigt. Betty är mest frustrerad över att hon inte får hälsa på kalvarna som kommer fram och tittar på oss. Efter en stund skäller hon av upphetsning och då vänder kalvarna och galopperar iväg. Kommer vi för nära så börjar korna gå mot oss, det verkar inte aggressiva men vi backar ändå undan för att vara på den säkra sidan. När jag kommer ensam så låter kalvarna mig klappa dem men korna vill ha nån meter mellan sig och mig (de backar undan).

 

Trots att jag sov så mycket igår så somnade jag som jag skulle i går kväll. Jag var faktiskt så pass trött att jag bestämde mig för att skippa kvällspipan och lägga mig tidigt. Det innebar att jag tog min benmedicin bara en timme innan jag la mig (vanligtvis tar jag den två timmar innan) och jag fick faktiskt lite känningar i benen men efter att jag pausat sovförsöket och läst en stund så var de borta och jag slocknade.

 

Vi har kört Passaten med dubbdäck i vinter och vid flera tillfällen har det verkligen behövts på isgatorna som drabbat oss. Nu räknar jag dock med att det inte blir nån mer snö så jag bytte till sommardäck idag. Lagen säger väl också att man bara får ha dubbdäck nästa vecka också. Några av hjulbultarna satt som berget på vinterdäcken men med hjälp av ett spett som hävstång så fick jag loss dem.

 

Till sist en kobent kalv.

Var vänlig följ och gilla: