I morse var det vitt på marken när jag gick upp, det smälte undan under dagen men det känns ändå onödigt att vi fick snö igen. Nu vill jag ha vår på riktigt!

Kalvarna verkar ha klarat snön bra, de var pigga och nyfikna när jag och hundarna promenerade förbi i skogen under morgonen. Korna lämnade dock två kalvar för sig själva. När jag och hundarna var där så var hela gänget samlat men sen knatade kossorna iväg med fyra av kalvarna och två blev kvar. De låg kvar till lunchtid (det verkade inte gå nån nöd på dem när jag tittade till dem). Kalvar är ju ”stannare”, d.v.s. när de är små/nyfödda så ligger de kvar när kon går iväg för de vet att hon kommer tillbaka till dem. De är möjligt att de två som låg kvar bara uppvisade ”stannar”-beteende.

 

Vid lunchtid så kom korna och hämtade de två ensamma kalvarna men då lämnade de resten av gänget inne i skogen. De två kalvarna knatade efter kossorna nån timme och vid 15-tiden var alla samlade igen (och jag kunde andas ut).

 

Under eftermiddagens löptur så såg jag årets första sädesärla. En annan fågel jag sett idag var den gräsand som jag och Sigge skrämde upp ur en märgelhåla.

Var vänlig följ och gilla: