Jag hade kameran med mig på min förmiddagspromenad och jag lyckades knäppa hela 54 bilder, de allra flesta på fåglar. De allra flesta var också tagna på alldeles för långt håll, det går inte att se några detaljer utan bara konturerna av fåglarna på fotona. Några av de motiv jag var var kråkor som lyfte, en ormvråk som lyfte från en gren, en glada som gled fram ovanför en åker, en lärka som drillade och tre kråkor som trakasserade en ormvråk. Det var förmodligen roligare att ta korten än att titta på dem men eftersom jag gör som jag vill på min blogg så lägger jag ut dem.

krakor_lyfter_aormvrak_lyfter_aormvrak_flyger_aglada_flyger_2larka_flyger_1ormvrak_krakor_1En av få bilder som blev skarp och detaljrik var den jag tog på videkissar. När lärkan drillar som den gjorde idag och jag ser videkissar då är det vår. Definitivt.videkiss_2

En annan bild som blev skarp var den till höger. far_20160305Den är särskilt passande idag eftersom det i eftermiddags blev klart att vi ska ha får igen. Redan i höstas började vi fundera på får men det blev inget av det då. I torsdagskväll så såg jag dock på Facebook att Kaffetorpet i Getingekaffetorpet_far_fb_a ville sälja några tackor. I går morse så mejlade jag vårt intresse till dem och i eftermiddags så träffades vi så att de fick träffa mig (hustrun är hos sina föräldrar med barnen) och se gården. Det blev ett väldigt trevligt möte som slutade med att jag följde med hem till dem och tittade på deras får och drack en kopp kaffe. De tyckte att det verkade som att fåren skulle få det bra hos oss så de frågade om de kunde flytta hit fåren redan på måndag. Först kändes det väldigt plötsligt men när jag tänkte igenom vad som behöver förberedas så är det inte så mycket så efter viss tvekan så sa jag att det gick bra för min del men att jag ville kolla med min fru. Hon hade inga invändningar så planen är att det kommer hit sex tackor på måndag! Vi får se hur det går. 🙂

Allvarligt talat så ska det bli jätteroligt. Jag får kanske skynda på ett planerat stängslingsarbete lite och sen ska fåren dessutom klippas i vår. Även om vi tar in en klippare så blir det ett stressmoment för mig (och fåren) men det ska nog gå bra. Med får här så kommer gården att kännas mycket mer levande och trivsam, även fast det blir mer arbete.

Var vänlig följ och gilla: