Även om jag ägnade en del av förmiddagen åt sömnad på min rutiga tweedkostym så börjar dess johan_sack_20160304förtrollning över mig släppa och saker och ting återgår så sakteliga till det normala. Det har t.ex. inneburit att jag tränade för första gången den här veckan. Det blev en promenad med korta löpsträckor och sen några ronder på säcken.

Det jag gjorde med kostymen i förmiddags var att justera gylfen och sy fast knappar att fästa hängslen i. Byxorna har kostym_etsy_justerbara_spanneninga bälteshällor utan har istället reglerbara inspänningar i sidorna. Jag drog åt dem så mycket det gick i går men byxorna kasade ändå ner lite så jag tänker att det får bli hängslen till kostymen i fortsättningen.

knapp_Zampa di gallina_illustration_150När jag sydde fast knapparna så bevisade jag för mig själv att jag är en klädnörd – jag sydde nämligen fast knapparna med en ” zampa di gallina”-söm. Det är en knappsöm som används mycket i napolitanska skrädderier. Jag tycker att sömmen är väldigt snygg och elegant och jag använder den kostym_etsy_knappar_hangslengärna. Att välja en estetiskt tilltalande knappsöm för knappar som ingen annan än jag kommer att se tycker jag kvalificerar mig som aningen nördig.

”Zampa di gallina” betyder ”kycklingfot” på italienska och eftersom sömmen lite liknar en kycklingfot så har den kommit att kallas just det.

Var vänlig följ och gilla: